sand castle on tropical beach, family vacation concept

Verboden te roken op… het strand van Oostende!

Door Diny Thomas

Ga jij binnenkort naar de zee? In Oostende kan je in de zomermaanden vertoeven op een rookvrij strand. En dat is niet alles, want de stad wil ook elke avond een heuse opruimactie aan zee organiseren. 

‘Het Nieuwe Strand’, daar kun je deze zomer heerlijk zonnen, zandkastelen bouwen of plonzen in de zee zonder sigarettenrook om je heen. De stad Oostende maakt een deel van haar stad rookvrij.

Geen boetes

Vanaf 1 juli tot en met 31 augustus mag je dus niet langer roken, en dat op het strand tussen de beachbars Polé Polé en Bondi Beach. De infoborden zullen duidelijk aanwijzen van waar het rookverbod ingaat, en tot waar het geldt. Natuurlijk staat ook het Oostendse beachteam klaar om de strandgangers eraan te herinneren.

Het zal even wennen worden, daarom worden de hardnekkige rokers ook niet onmiddellijk beboet als ze toch een sigaret opsteken. Nog een pluspunt: op meerdere plekken zal je ook peukenbakken vinden, om te voorkomen dat na een heerlijke dag aan het strand, het zand bezaait ligt met sigarettenpeuken.

Ecologische initiatieven

En dat is niet alles, want in Oostende worden nog andere initiatieven gelanceerd op gebied van ecologie:

  • Gratis drinkwater via drinkfonteinen
  • De verkoop van een unieke drinkfles in thema van #Strandhelden
  • Het burgerinitiatief ‘Proper Strand Lopers’: dagelijks een heuse opruimactie op het strand
  • Een gescheiden afvalophaling

Bron: VRT NWS – Beeld: Getty Images

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content