Waarom vrouwen boven 40 geweldig zijn

Blogger Alex Obed heeft het licht gezien: vrouwen ouder dan 40 jaar zijn geweldig. Tot die conclusie kwam de 41-jarige man toen hij eindelijk vrouwen van zijn eigen leeftijd begon te daten. Dit zijn de vier redenen waarom hij dolgelukkig is met die beslissing!

Ze hebben zelfvertrouwen

Volgens de blogpost van Alex Obed hebben vrouwen boven de veertig jaar heel wat levenservaring. “Ze hebben meestal al een huwelijk en een scheiding meegemaakt en hebben kinderen. Ze weten dat ze niet moeten wachten op een Disneyprins, maar zelf het heft in handen moeten nemen. Ze weten wat ze willen en voelen zich goed in hun vel. Vrouwen van boven de 40 weten wat ze waard zijn, kennen hun eigen schoonheid en zullen zich niet meer aanpassen aan een partner. Uit vorige relaties hebben ze ook geleerd hoe ze de juiste balans moeten vinden.”

Ze draaien niet rond de pot

Nog een voordeel volgens Obed: veertigers zijn direct. Geen passieve agressiviteit meer, als man moet je niet meer raden naar gevoelens. Als er iets aan de hand is, zeggen vrouwen van boven de 40 meteen waar het op staat. En daarna is alles weer direct koek en ei.

Ze zijn single

Volgens Obed worden de meeste huwelijke beëindigd door vrouwen en dat vindt hij positief. “Eens ze dit gedaan hebben, willen vrouwen boven de 40 niet nog eens vastzitten in een andere slechte relatie. Ze willen ook niet dat de man ongelukkig is. Vrouwen boven de 40 geven zichzelf en hun partner genoeg ruimte om aan zelfontplooiing te doen.”

Ze zijn sexy

Dit vinden we een heel mooie. Obed: “Als een vrouw zich altijd goed verzorgd heeft, zowel op fysiek, mentaal als emotioneel vlak, is de kans groot dat ze erg sexy is. Een vrouw van boven de 40 houdt zich niet meer bezig met wat anderen denken over liefde en seks, maar doet wat goed voelt voor zichzelf. Het is zeer bevrijdend, je kunt gewoon jezelf zijn.”

 

Meer lezen?
Beautytips voor elke leeftijd
Ouder dan 25? Vind dan hier beautytips op maat!

Partner Content