Getty Images

Samen zingen in coronatijden: ‘Allez, Chantez!’ en ‘Hans Primusz’ ontwikkelen alternatief aanbod

Door De Redactie

Zingen verbindt. En die verbondenheid hebben we nu meer dan ooit nodig,  aangezien het leven er omwille van het coronavirus nog steeds helemaal anders uitziet. Daarom slaan zanginitiatieven Hans Primusz en Allez, Chantez! de handen in elkaar om een coronaproof aanbod te voorzien.

Zomer zonder zang

De zangsessies van Allez, Chantez! en koorprojecten van Hans Primusz bereiken jaarlijks duizenden hobbyzangers. Honderden mensen zingen uit volle borst mee tijdens hun evenementen op overvolle pleinen in gemeenten en steden. Een moment om plezier te maken en te ontspannen, zonder aan iets anders te denken.

Maar de tijden zijn veranderd en de zangsessies zijn al even niet meer. Het kriebelt dus bij velen om weer te beginnen zingen, al is iedereen zich ervan bewust dat het niet helemaal kan zoals vroeger.

Grootschalige enquête

Allez, Chantez! en Hans Primusz willen daarom een coronaproof aanbod lanceren voor die graag zingt tijdens het komende cultuurseizoen. En dat doen ze door eerst een grootschalige bevraging uit te voeren: ze polsen naar het gemis aan zangplezier en verbondenheid, en toetsen ze af in welke mate mensen zich willen aanpassen om toch samen te kunnen zingen. Daarnaast peilen ze naar wat zangliefhebbers nu het meest missen: het sociale gebeuren, het artistieke aspect, de zorgeloosheid, …

Goed voor lichaam en geest

Twee uur na het lanceren van de enquête waren er al meer dan 200 deelnemers en  stroomden de reacties binnen: “Zingen is goed voor zowel lichaam als geest. Samen zingen creëert verbondenheid en je voelt je er direct beter door, door al de endorfines die door je lijf gieren. En door allemaal samen te zingen en samen te ademen kloppen de harten van de zangers ook allemaal gelijk. Wat mis ik het samen zingen zoals vroeger, lekker dicht bij elkaar, stemmen door elkaar, mooi musiceren. Met mondmasker zingen is niet zo fijn, maar het is toch beter dan je grootste passie en hobby kwijt zijn.”

Mis jij het zingen ook zo? Laat dan je stem horen op www.hobbykwijt.help.

Video: Allez, Chantez!

Redactrice Leila sprak vorig jaar nog met Annelore van Allez, Chantez! tijdens de Gentse Feesten. Kijk je mee?

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content