Zomers genieten in Koksijde-Oostduinkerke

Zomers genieten in Koksijde-Oostduinkerke

In de grote vakantie is een uitstap naar de kust altijd een voltreffer. En met avontuurlijke kinderen is Koksijde-Oostduinkerke the place to be!

Fun voor kids

 • ldje Kids, op 6 juli in St-Idesbald, is een kinderevenement vol toffe attracties. Het wordt een dag vol speelplezier en kinderen zijn de baas, in het speeldorp, op de klimmuur en de survivalbanen, op trampoline, hangbrug en space-bikes.
 • Koksijde bouwt met LEGO®, van 12 juli tot 25 augustus kunnen kinderen, in het Cultuurcentrum Casino, aan de slag met duizenden LEGO® blokjes. Met een ruimte van 800 m2 is er plaats genoeg om de coolste constructies te maken en de kleinsten kunnen zich uitleven in een aparte DUPLO®-zone.

Kijk omhoog

 • Beleef vuurwerk aan zee op 11 juli in Oostduinkerke met het muzikaal voorprogramma ‘Ontpot’, coverband van Nederlandstalige hits en op 21 juli in Koksijde. Ongetwijfeld de meest feestelijke vuurwerkavond gaat door op 17 augustus in St-Idesbald. Het begint met een massazangspektakel en terwijl iedereen nog aan het swingen is wordt een muzikaal vuurwerk afgestoken !
 • Het Benelux Open Aerobatic Championship, op 6 en 7 juli wordt er in Koksijde veel volk verwacht voor de Benelux Open Aerobatic Championship. Voor zij die de beste luchtacrobaten aan het werk willen zien is dit the place to be.

Sportief aan Zee

Zomertijd is buitentijd. Strand, duinen en bossen van Koksijde zijn de omgeving voor talloze sportieve evenementen.

 • Op 17 juli zijn alle joggers present op het strand van St-Idesbald voor de Beach Run, een fantastische strandloop voor jong en oud (5 of 10 km, voor kinderen 1 of 2 km).
 • Tennisliefhebbers verzamelen in Koksijde voor de Flanders Ladies Trophy Koksijde (5-11 augustus) en voor de Men’s Trophy Koksijde (12-18 augustus).
 • Al voor de twaalfde keer wordt de Toeristische Wandelzoektocht georganiseerd. Het parcours door de mooie Noordduinen is 6 km lang. Het is een leuke activiteit voor de ganse familie (elke dag tot 15 augustus).

Zingen en shoppen

 • Op 1 augustus vindt de allereerste Night of the Proms Summer Edition plaats. Op het programma staan bekende nummers uit het lichtklassieke genre, afgewisseld met pop- en rockmuziek. Het muziekfeest op het Kerkplein in Koksijde-Bad start om 20u30 met onder meer Gérard Lenorman, Milow en Lady Linn.
 • 24 augustus wordt de hoogdag van de shopping. Je kan gezellig kuieren langs de winkelkraampjes, profiteren van de eerste solden en voor de kinderen wordt het een onvergetelijke ravotdag.

Zelfs een regendag is leuk

Het kan in de zomervakantie al eens een dagje minder goed weer zijn. Geen nood, als het regent dan is er in Koksijde-Oostduinkerke ook binnen van alles te doen en te beleven.

 • Bouwen voor de Eeuwigheid is een boeiende tentoonstelling in het Abdijmuseum Ten Duinen. Aan de hand van archeologische vondsten wordt de bouwgeschiedenis van de abdij verteld.
 • NAVIGO-Museum brengt het meeslepende verhaal over de Vlaamse vissersfamilies, de IJslandvaarders, de garnaalvissers te paard. Onvergetelijk zijn de huifkartochten die vanaf het museum vertrekken. Op 24 juli en 16 augustus kan je op pad gaan met de vissers, naar het strand waar je de robuuste paarden door de golven ziet zwoegen en achteraf kan je de heerlijke garnalen proeven. Elke zomerse vrijdagavond is er vanaf 18 u een folkloreavond op het museumplein.
 • Ook een bezoek aan het Paul Delvauxmuseum is een aanrader bij minder goed weer. Naast de vaste collectie is er jaarlijks een tijdelijke tentoonstelling.
 • Wie Kunstencentrum Ten Bogaerde zegt, heeft het natuurlijk over moderne en hedendaagse kunst. Bezoek de tijdelijke tentoonstelling Lijf en Beeld, In Dialoog met George Grard. Het gaat om jong, opkomend Belgisch kunsttalent, tot 22 september.

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)