Happy mature woman of 50 years on the beach; Shutterstock ID 313297370

6 onsexy tips voor een sexy uitstraling

Veel zweten en weinig wassen? Dat lijkt ons nu niet meteen aantrekkelijk. Toch zorgen deze en vier andere tips ervoor dat je je beter in je vel voelt.

Voorzichtig met pedicure

Niets zo mooi als goed verzorgde nagels. Maar opgelet met een overijverige pedicure. Wanneer je de nagelriem van je teennagels te kort afknipt of helemaal weghaalt, hebben schimmels makkelijker vrij spel. De nagelriem heeft namelijk een belangrijke functie als verdediging  tegen vuil.

Ga voor een melkwitte huid

 

Ding jij ook mee om de prijs van zomer’s mooist gebruinde huid onder de vriendinnen? Niet doen! Een melkwitte huid lijkt misschien minder aantrekkelijk maar houdt je wel het langste jong. Door het zonlicht veroudert je huid net sneller. Ga naar buiten om vitamine D op te doen maar bescherm je maximaal tegen verbranding!

Een geurtje kan geen kwaad

Je voelt je misschien niet echt sexy wanneer je vertelt dat je slechts 1 à 2 keer doucht per week. Nergens voor nodig want het geeft je wel een gezondere huid. Tegenwoordig is iedereen zo bang voor vieze geurtjes dat overdadig wassen de norm is.  Veel baden en douchen spoelt ook de goede bacteriën weg en droogt je huid uit. Op het einde van de rit is het dus hygiënischer één keer per week te douchen in plaats van dagelijks.

Een dagelijkse portie zweet

Werk jezelf dagelijks in het zweet: ga een rondje lopen, kruip je fiets op, kortom zorg ervoor dat de hartslag minstens een keer per dag de hoogte in gaat. Zweten helpt je de afvalstoffen uit je lichaam verwijderen en stimuleert de bloedcirculatie, wat je een natuurlijke sexy blos oplevert.

sexy
Een beetje zweet is goed besteed!

Liever breed dan smal

Laat je niet verleiden door die schoenen met puntige tip. Ze doen meer kwaad dan goed. Op jonge leeftijd murwen we ons al in te smalle schoentjes die ervoor zorgen dat onze voeten vaak verkeerd groeien. Resultaat? Trauma’s aan de nagel die schimmels vrij spel geven. Die vinden door kwetsbare nagels gemakkelijker een weg naar binnen en doen je voeten er op den duur minder sexy uitzien.

Hydrateer, maar met mate

Overdaad schaadt. Dat geldt ook voor crèmes smeren op onze huid. Wie te veel smeert, kan de vochtigheidsgraad uit balans brengen, wat – hoe raad je het – schimmels vrij spel geeft.

Bron: bayer.com. Beeld: shutterstock

Lees meer:

Partner Content