Overweldigd? 10x manieren om weer rust in je hoofd te krijgen

Door Celine Werner

Denk je dat jouw hoofd zal ontploffen als je nog één uitnodiging krijgt om op je kalender te prikken? Of het nu voor een verjaardag, vergadering of Zumbales is, trop is te veel en te veel is trop. Er bestaan wél 10 makkelijke manieren om je minder overweldigd te voelen.

Krijg weer rust in je hoofd

1. Een afspraak annuleren kan deugd doen

Als je hebt afgesproken met een vriendin zal ze wel begrijpen dat je niet aanwezig kunt zijn. Daar zijn vriendinnen voor! Ook al wil je er doodgraag naartoe, is het soms ook belangrijk om tijd voor jezelf te maken.

2. Domiciliëringen

Zo veel aan je hoofd, dat je er een echte vergeetkop door wordt, en facturen vergeet te betalen? Misschien zijn domiciliëringen dan wel dé oplossing. Toch al één ding waar je niet meer aan moet denken.

3. Geen zin in? Niet doen!

Ben je een mensen-behager en ga je daarom op dingen in die je eigenlijk niet wilt doen? Probeer zulke aanvragen in de toekomst te weigeren, zo heb je meteen ook meer vrije tijd. Simpel, toch?

4. Aanvaard de hulp die je krijgt

Je denkt: wat je zelf doet, doe je meestal beter. En we zeggen zeker niet dat die stelling niet klopt, maar door af en toe hulp van een ander te aanvaarden, zet je minder druk op je eigen schouders.

5. Gun jezelf dagelijks een beetje rust, al is dat maar een paar minuten

Enkele pagina’s uit je favoriete boek lezen, dansen op je lievelingsnummer, of luidkeels zingen in de douche, doe een (korte) activiteit die je al jouw zorgen doet vergeten.

6. Opruimen!

Proper huis, proper hoofd. Geloof het of geloof het niet, maar je zult je ook een pak beter voelen na het poetsen van de koelkast of het opruimen van de ladekast bijvoorbeeld.


giphy.com

7. Automatisch antwoord

Wil je iedere mail — op de spam na natuurlijk — zo snel mogelijk beantwoorden? Stel dan een automatisch antwoord in. Zo weet de andere persoon dat je hem of haar een antwoord zult versturen, en zo gun je jezelf nog een beetje extra tijd.

8. Wie het kleine niet eert

Een persoon die al lang een telefoontje van jou verwacht, een brief die je al een poosje moet versturen, allemaal kleine taakjes die slechts een paar minuten in beslag nemen, maar al eeuwen op je to-dolijst staan. Tip: voer ze gewoon uit, en je zult je nadien een pak beter voelen. Wedden?

9. Trek het je niet aan

Probeer ook dingen los te laten. Een beetje kalkaanslag op de kraan, een paar rondslingerende haartjes in de gootsteen, wat maak het uit?

10. Sociale media detox

Van die perfecte Instagramaccounts worden we niet meteen blij, integendeel! Een oplossing: staar je er niet blind op, verwijder ze desnoods en geniet van je echte leven.

Bron: purewow.com – Beeld: gettyimages.be

Wil je vast ook lezen:

Partner Content