Afvallen zonder dieet: 4 manieren die je écht helpen

Afvallen zonder dieet: 4 manieren die je écht helpen
Getty Images

Een dieet is niet altijd een goed idee. Je begint vaak te fanatiek en raakt ontmoedigd of je voelt je uiteindelijk nog slechter in je vel. Dankzij deze vier tips kun je rustig afvallen zonder dieet. Het proberen waard!

4x zo kun je afvallen zonder dieet

Stel een duidelijk doel

Als je de focus alleen op je gewicht legt, geeft dat vaak alleen maar stress. Elke keer je op de weegschaal stapt en je niet het getal ziet dat je graag wilt, werkt dat demotiverend. In plaats daarvan kun je ook een ander doel stellen, zoals: ik wil krachtiger zijn (sterkere armen en benen) of ik wil fit blijven om leuke dingen met mijn kinderen te kunnen doen. Elke keer dat je een keuze maakt die je dichter bij dat doel brengt, is het een succes.

Doe één kleine aanpassing tegelijk

Bekijk eens rustig wanneer je tijd hebt om te koken of voor een groepsles in de plaatselijke fitness. Plan dat in op een vaste dag, maar start met mate. Begin met 1 of 2 work-outs per week en 1 gezondere maaltijd per dag (vervang bijvoorbeeld een witte pistolet al eens door volkorenbrood). En bouw daarop verder.

Beloon jezelf regelmatig

Wacht niet tot iemand vraagt of je bent afgevallen. Beloon jezelf op elk moment waarop jij vindt dat je het hebt verdiend. Maak een afspraak voor een manicure of kruip een avond voor je scherm met je favoriete serie (maar dan alleen als je een gezonde maaltijd hebt gekookt). Schouderklopjes, hoe klein ook, helpen.

Wees niet te streng voor jezelf

Je wordt ziek en voor je het weet, ben je een week verder zonder dichter bij je doel te komen. Dat geeft niet. Elke dag kun je opnieuw beginnen. Elke minuut, eigenlijk. Dus: probeer eens iets nieuws of ga elke ochtend een rondje hardlopen tot het weer een gewoonte is. Als je een dipje hebt, herinner jezelf er dan aan waarom je dat doel ook alweer gesteld hebt en hoe goed het voelde toen je op de juiste weg zat. En begin gewoon opnieuw. Eén stap tegelijk.

Afvallen zonder dieet? Dat kun je!

Bron: Libelle.nl

Meer interessante nieuwtjes lees je hier:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)