5 tips om je niet te overeten tijdens de kerstperiode

5 tips om je niet te overeten tijdens de kerstperiode

De mooiste tijd van het jaar is ook meteen de meest gulzige: na alle warme hapjes, witloofsoepjes, en kerststronken voel je snel dat er dringend iets gebeuren moet. Bewegen, bewegen, bewegen!

Écht jammer dat wij ons tijdens de feestperiode altijd keihard overeten, en gaandeweg niet meer genieten van al dat lekkers op ons bord. Kerstmis is geen eetwedstrijd, toch? Gelukkig bestaan er een paar makkelijke trucjes die je op ieder kerstfeest kunt toepassen.

Zo behoud je je slanke lijn tijdens de meest gulzige periode van het jaar

  • Probeer op tijd te stoppen met eten, of geef je lichaam op z’n minst een kleine break wanneer je geen honger meer hebt.
  • Mama- en papalief hebben ons altijd geleerd om groots te denken. Maar wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd! Probeer uit kleinere bordjes te eten dan je gewoon bent. Zo zal je automatisch ook kleinere porties naar binnenwerken. Je kunt steeds een beetje bijnemen als de maag nog wat knort.
  • Dat we tijdens de feesten ook meer alcohol consumeren, is logisch. Maar probeer ook hier op de hoeveelheden te letten, want je gelooft het niet: alcohol bevat meer calorieën dan suiker. Op zijn qui-vive zijn voor sterke dranken is trouwens niet alleen goed voor je gezondheid maar ook voor je veiligheid. twee vliegen in één klap!
  • Met een lege maag naar een feestje gaan is een slecht idee! Want door die grote honger zal je al gauw je maag volsteken met warme hapjes. Probeer dus wat soep of een lichte maaltijd te eten alvorens je naar een party vertrekt. Drink tussendoor ook voldoende water.
  • Het koude weer en de kerstsfeer maken dat mensen vaak minder bewegen. Probeer dus toch nog voldoende te sporten, en je zal er snel de positieve effecten van ondervinden.

Libelle geeft jou een duwtje in de rug

Zag je onze ‘Goed in je vel‘-facebookpagina al? Hier kun je kennismaken met onze dieetcoaches en wissel je ervaringen, tips, en recepten uit met andere gemotiveerde lezeressen. Maak dus komaf met die extra kilootjes en futloosheid. Goed in je vel, daar gaan we samen voor!

En er is nog meer, want binnenkort lanceren we ook de Samen Slank-challenge. More info coming soon!

Ook interessant:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)