5x hier kun je terecht als je tiener niet goed in z’n vel zit

Zoals elk jaar zet Rode Neuzen Dag zich in voor het psychisch welzijn van kinderen en jongeren op school. Ook als ouder is het niet makkelijk om je tiener te helpen met neerslachtige gevoelens en dan is het goed om te weten waar je kind hulp kan krijgen.

Awel

Vroeger de Kinder- en Jongerentelefoon, maar nu onder de naam Awel nog steeds een gevestigde waarde. Hier kun je kind met alle vragen of problemen terecht. Volledig gratis Γ©n anoniem. De vrijwilligers proberen je te helpen en een antwoord te zoeken.

Heeft je kind iets meer moeite met bellen? Dan is de chatbox of het forum ook zeker een goeie optie.

Klik hier voor meer informatie.

JAC

Het Jongeren Advies Centrum is er om raad te geven op moeilijke momenten. Of het nu over vragen over alleen wonen, depressie of seksueel misbruik gaat. Je kunt makkelijk langsgaan bij een van de dertig centra in Vlaanderen of je kunt ook elke weekdag chatten met een medewerker van het JAC.

Klik hier voor meer informatie.

Grip op je dip

Is contact opnemen toch nog een tikkeltje te moeilijk? Dan is een website met getuigenissen en tips van andere jongeren misschien wel een goed alternatief. Je leest er tips over hoe je een dipje herkent en hoe je omgaat met neerslachtige gevoelens. Bovendien lees je er ook tips over hoe je om moet gaan met vrienden die zich slecht in hun vel voelen.

Klik hier om de website te bekijken.

NokNok

Deze website is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven. Je kunt er een profiel aanmaken en onder andere test en oefeningen doen om jezelf veerkrachtiger te maken. Ook kun je er heel wat informatie terugvinden over erg uiteenlopende thema’s. Zo lees je er artikels over liefde en vriendschap, maar net zo goed over jezelf pijn doen of depressieve gedachten. De website is speciaal ontworpen voor tieners tot 16 jaar.

Klik hier om de website te bekijken.

Fit in je hoofd

Net zoals NokNok kun je op deze website van het Vlaams Instituut Gezond Leven terecht met al je vragen. Tieners vanaf 16 jaar kunnen er terecht met al hun twijfels.

Klik hier om de website te bekijken.

Las je deze artikels al?

Partner Content