7 signalen dat je te weinig water drinkt

7 signalen dat je te weinig water drinkt
Getty Images

Je bent al enkele uren non-stop aan het werken en je krijgt plots last van lichte hoofdpijn, een droge mond of voelt je zelfs vermoeid. Ken je dat gevoel? Dan drink je ongetwijfeld te weinig water.

Drink jij ook te weinig water? Dan herken je vast deze signalen

Hoofdpijn

Hoofdpijn, voor veel mensen is het schering en inslag. Onze tip? Probeer eerst de hoofdpijn te verhelpen met een paar glazen water, voor je naar een pijnstiller grijpt. Natuurlijk zijn er ook nog een pak andere oorzaken van hoofdpijn.

Donkere urine

Je merkt waarschijnlijk wel dat je veel vaker naar het toilet moet als je veel drinkt, maar is het je ook weleens opgevallen dat je urine verschilt van kleur? De ene keer is het erg donker terwijl het de andere keer bijna doorzichtig is. Dit heeft te maken met hoeveel je hebt gedronken. Is je urine donker van kleur? Dan ligt dat meestal aan het feit dat je te weinig hebt gedronken.

Droge mond

Een droge mond is een van de signalen van je lichaam dat je te weinig hebt gedronken. Natuurlijk kan een droge mond ook andere oorzaken hebben, maar vaak is het gemakkelijk op te lossen door voldoende te drinken.

Je huid straalt niet

Heb je vaak last van droge lippen en een droge huid? Dat kan komen doordat je te weinig drinkt. Voldoende water drinken zorgt er ook voor dat je huid er een stuk gezonder uitziet. Je huid krijgt een mooie glans door voldoende vocht op te nemen. Daar kan geen dure crème tegenop.

Moe

Vermoeidheid kan natuurlijk ook veel andere oorzaken hebben, maar soms is je vermoeidheid eenvoudig te verhelpen door genoeg te drinken. Als je niet genoeg drinkt kan je lichaam in een soort spaarstand gaan. Je lichaam gaat zuiniger met het water om, om uitdroging te voorkomen.

Snelle hartslag

Ook je hartslag wordt beïnvloed door drinken. Als je vaak last hebt van een snelle hartslag, is het belangrijk om erachter te komen waardoor dit komt. Één van de oorzaken? Je raadt het al: te weinig drinken.

Rusteloosheid

Ken je het gevoel dat je geïrriteerd bent omdat je honger hebt? Als je dorst hebt, geldt eigenlijk hetzelfde. Ook door te weinig drinken kun je rusteloos en sneller geïrriteerd raken. Je verwacht het misschien niet, maar gelukkig is dit alles eenvoudig op te lossen! Gewoon een (extra) glaasje water drinken.

Meer gezondheidsartikels lezen? Dat doe je hier:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)