Acht uur geslapen en toch nog moe? Dit kan de oorzaak zijn!

Door Celine Werner

Maakt iedere nacht 8 uur slapen deel uit van jouw goede voornemens? Goed idee. Maar wat vervelend als blijkt dat je ‘s anderdaags toch nog moe blijkt te zijn.

Ga in de eerste plaats eens na of je toch niets verkeerd doet voor het slapengaan. Leg je de tablet of smartphone tijdig weg alvorens je het bed inkruipt? Drink je ‘s avonds geen cafeïnehoudende drankjes? Zo niet, kennen wij misschien wel dé oorzaak.

Je biologische klok

Als je denkt dat enkel het tijdstip dat je gaat slapen van belang is, heb je het mis. Want volgens dokter Harrington is ook het moment van opstaan cruciaal. Door niet iedere dag op hetzelfde moment op te staan, verknoei je immers je biologische klok, terwijl die net bepaalt wanneer je honger krijgt of moe wordt. Een vast tijdstip is dus de sleutel tot een uitgerust lichaam.

Wil je toch wat variëren, en sta je normaal om 7 uur op? Probeer dan niet vroeger dan 6 uur en niet later dan 8 uur op te staan.

Weg met dat scherm

We kunnen ook niet genoeg op het volgende hameren: berg die telefoon, tablet of laptop minstens een uur voordat je gaat slapen op. Kleine tip: probeer een boek of Libelle te lezen om volledig te ontspannen.

Bron: libelle.nl

Zo slaap je nóg beter:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content