Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Bewezen: vrouwen vallen het meest op mannen mét baard

Door De Redactie
Dankzij de Universiteit van Queensland is het eindelijk duidelijk. Vrouwen vinden mannen met een baard aantrekkelijker dan heren met gladde wangen.

Het is een opvallende uitkomst voor de onderzoekers van de universiteit. Zij dachten net te bewijzen dat vrouwen mannen met een baard mínder aantrekkelijk vonden. Hun vermoedens waren dat vrouwen een behaard gezicht minder zagen zitten omdat het er krioelt van bacteriën. Maar die vermoedens blijken dus onterecht.

Ook met huiduitslag

De onderzoekers waren verrast. Ze lieten de proefpersonen zelfs foto’s zien van mannen met baarden die ook nog eens huiduitslag of open wondjes hadden. Het maakte de dames allemaal niets uit: ook die foto’s vonden ze aantrekkelijker dan de heren zonder baard.

Mannelijk

De onderzoekers gaan er nu vanuit dat vrouwen baarden een teken van mannelijkheid vinden en dat ze dat daarom aantrekkelijker vinden. Interessante conclusie… Maar klopt dat voor jou?

Bron: Libelle.nl – Beeld: Getty Images

Lees ook zeker: