Getty Images

Mogen we binnenkort een griepepidemie verwachten?

De snotneuzen en hoestjes zijn op dit moment alomtegenwoordig. Dat hoort bij de tijd van het jaar, natuurlijk. Maar een griepepidemie laat momenteel nog eventjes op zich wachten. Al kan daar snel verandering in komen…

Griepepidemie: binnen dit en twee weken

Bij Radio 2 vertelde viroloog Marc Van Ranst namelijk dat het griepvirus binnenkort weleens flink de pan uit zou kunnen gaan swingen. Momenteel zijn er nog niet veel mensen met griep, maar nu de kinderen weer met z’n allen aan de schoolbanken zitten, is het nog zo makkelijk om elkaar aan te steken. Van kinderen naar ouders, richting werkvloer en van de werkvloer naar ouders, richting de kinderen. En zo kan het snel gaan.

Volgens de bekende viroloog zou het dus goed kunnen dat we binnen dit en twee weken mogen rekenen op een griepepidemie. Die zou vijf weken lang pieken, om dan weer stilletjesaan af te zwakken.

Hoe kun je griep vermijden?

Het enige correcte antwoord is: je laten vaccineren. De griep kan je meer dan een week buiten strijd houden, waardoor je dus maar beter voorzichtig kunt zijn. Verder is het ook aangeraden om regelmatig je handen te wassen, zeker als je in de buurt bent geweest van mensen met griep.

Twijfel je over het nut van een vaccin? Dan leggen we je in dit artikel graag uit waar je meer informatie kunt vinden over vaccineren.

Via deze link geven je nog meer informatie over alle vragen die je kunt hebben over griep en griepsymptomen.

Deze artikels vind je vast ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content