Deze BV’s vielen drastisch af

Door De Redactie

Neem jij ook deel aan Libelle’s fitplan, om tegen de zomer wat strakker in je vel te zitten? Afvallen hoeft niet per se moeilijk te zijn, als je kiest voor een dieet en sport die bij je passen! Deze BV’s deden het je voor.

Bron: HNB, BCMinfo, hbvl, GVA, HLN, Beeld: Belga, wikimedia

 

Lees ook

 

bartdewevermager3belga

Bart De Wever

De Wever woog voor zijn PronoKal-dieet 142 kilo. “In de Efteling moest ik mijn 4-jarige dochter begeleiden in een roetsjbaan. Toen de ijzeren stang naar beneden ging, klikte die bij iedereen. Behalve bij mij. Een medewerker zette zijn voet ertegen. Ik voelde letterlijk alle zuurstof uit mijn lijf verdwijnen. Toen besefte ik dat er iets niet klopte”, zei hij in een Nederlandse talkshow. En dus nam hij een arts en een diëtiste onder de arm en viel hij op 6 maanden tijd zo’n 58 kilo af. Hij weegt nu nog 84 kilo.

Hoe werkt dit Catalaanse dieet?

De bedoeling is dat je veel eiwitten eet en weinig calorieën (dus weinig vet en koolhydraten). Zaken zoals alcohol, fruit, vlees en vis moet je dus even van je menu schrappen. Groenten mogen, zolang ze geen suiker bevatten. Tijdens de eerste maanden krijg je zakjes met sap, die de portie groentes moeten vervangen. De diëtiste houdt alles in het oog en schrijft indien nodig extra vitamines en mineralen, of proteïnesupplementen voor, zodat je spieren niet afbreken. In een tweede fase krijg je minder sapjesvoeding en schakel je over op een gezond voedingspatroon. Tegelijkertijd krijg je coaching van een bewegingsexpert. Na maximaal 2 jaar is je streefgewicht bereikt. Het voordeel is dat je tegen dan een gezond eet- en sportpatroon hebt aangenomen, dus de kans op een jojo-effect is kleiner.

 

daisyvancauwenbergmagerderedactie

Daisy Van Cauwenbergh

Daisy is één van Vlaanderens bekendste jojo’ers. Ze kwam na haar periode bij VTM in 2003 veel bij. “Ik ben een emo-eter”, verklaarde Daisy haar gewichtstoename. Om dan een aantal jaar later weer 20 kilo af te vallen en winnares te worden van Mrs Globe. Momenteel woont ze in de Verenigde Staten met haar gezin en ze werkt bij een cosmeticamerk. Ze heeft een glutenintolerantie. “Wanneer ik wil afvallen doe ik beroep op WeightWatchers en neem ik glutenvrije recepten uit de boeken van Pascale Naessens.” Ze wil vooral vermageren voor haar gezondheid: “Ik weet dat ik een hoog risico op diabetes heb. Daarom moet ik mijn gewicht onder controle houden. Met zes kilo minder zijn mijn glucosewaarden beter.”

 

Koencruckebelga

Koen Crucke

Koen Crucke, ook gekend als de sympathieke zanger ‘Alberto Vermicelli’ slaagde erin om op 9 maanden tijd zo’n 40 kilo kwijt te raken. Zijn methode om af te vallen: “Gezond eten, geen zoetigheden, kleine porties, en alcohol vermijden. Aanvankelijk dronk ik wel nog elke avond een paar kleine glaasjes champagne. Nu heb ik alcohol volledig gebannen. Ik begin elke dag met een goed ontbijt, en eet in totaal zes kleine maaltijden per dag. Ik blijf een bourgondiër en geniet van eten. Alleen ben ik nu eerder een klein bourgondiërtje.”

 

margriethermansbelga2

Margriet Hermans

Voormalig politica en tv-presentatrice Margriet stond bekend om haar maatje meer. In 2000 onderging ze een maagoperatie en sindsdien is ze drastisch afgevallen. “Ik heb ondanks mijn operatie nog altijd een enorme eetlust. Erg eigenlijk. Ik besef heel goed dat die operatie mijn leven voor een stuk heeft gered. Als ik dat hulpmiddel niet had gehad, dan woog ik nu zeker 200 kilo. Doorheen de jaren ben ik terug gezakt naar 75, maar de laatste jaren zit ik weer aan 87 kilo. Voor een goed gewicht zou ik toch nog twintig kilo moeten afvallen.”

 

mittavandermaatfrontviewmager

Mitta Van der Maat

Ook actrice Mitta viel veel af en schreef haar relaas neer in haar boek Mittamorfose. Zij onderging eveneens een ingreep: “Ik was het zo beu, dat ik op een dag besloot onder het mes te gaan voor een Scopinaro-ingreep, waarbij de maag verkleind wordt. Toen was dat nog revolutionair. De dokter zei me dat ik niet meteen zijn belangrijkste uithangbord zou worden. Volgens hem hield ik al m’n gewicht bij. Toch vermagerde ik, traag maar zeker. In 1993 heb ik het overtollige vet laten wegsnijden.” Momenteel lukt het haar om op gewicht te blijven, en dat doet ze zo: “Mijn geheim? Geen suikers, zetmeel, vetten of alcohol. Als ik nog eens zondig en een stuk chocoladetaart eet, is dat bewust. Al zou ik nog wel eens een goeie spaghetti bolognaise willen eten. Ik rook wel, maar heb nog geen zin om dat op te geven. Je moet toch één pekelzonde hebben.”

 

svenorenlisdikbelga2

Sven Ornelis

Radiomaker en columnist Sven Ornelis stond jarenlang bekend om zijn bolle buik. Daar is nu niets meer van te zien. Recent viel hij meer dan 30 kilo af. Volgens sommigen zou hij zijn afgevallen door een gastric bypass te plaatsen, maar dat ontkent hij met klem: “Ik ben vermagerd door te wandelen. Ik ben op een gezonde manier afgevallen”, zegt hij. Hoe hij dat gewicht kwijtraakte? “Een beetje de raad van alle Sonja Kimpens uit deze wereld opvolgen.”

Partner Content