Goed om weten: dit doet citroen voor je slaapritme

Door Rani Merckx

Citroen is een manusje-van-alles. Een frisse smaakmaker in de keuken, je trouwe partner in de strijd tegen die overtollige kilo’s, maar ook je slaapritme vaart er wel bij.

Citroen: goed voor lichaam én geest

We geraken maar niet uitgepraat over de voordelen van een citroen. Dat de felgele, zure vrucht goed is voor je immuunsysteem, wist je waarschijnlijk al. Maar wist je ook dat het plaatsen van citroenschijfjes op je nachtkastje zeer gunstig is voor je lichaam én geest?

Natuurlijk, niet chemisch

Zeg die chemische luchtverfrisser in je slaapkamer maar vaarwel. Vanaf nu neemt citroen het roer over. De voordelen zijn duidelijk, want het is een natuurlijke vervanger die:

  • de chemicaliën en bacteriën in de lucht absorbeert en afbreekt,
  • je longen zuivert,
  • en – niet onbelangrijk – een aangename, rustgevende geur verspreidt, wat je slaap én humeur alleen maar ten goede komt.

Goed tegen ziektekiemen

Het aroma van de gele vrucht bevat daarnaast antiseptische eigenschappen, en is daarom goed tegen een opkomende verkoudheid, keelpijn en zelfs griep. Meer dan welkom in het najaar.

Hoewel dit niet wetenschappelijk bewezen is, reiken mensen al eeuwenlang naar deze methode. Het proberen waard, toch?

Beeld: Getty Images

Nog meer natuurlijke methoden?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content