Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Daarom hebben vrouwen ongelijke borsten

Door Celine Werner

Voel je je ‘abnormaal’ door je ongelijke borsten? Dat hoeft toch hélemaal niet! Want niemand, maar dan ook niemand heeft een perfecte symmetrische boezem.

En dat zeggen we niet alleen om je beter te doen voelen, maar ook plastisch chirurg Daniel Maman beaamt dit.

Geen enkel lichaamsdeel is symmetrisch

Kijk bijvoorbeeld naar je gezicht, het zou pas creepy zijn als je gelaat helemaal symmetrisch zou zijn. Want jouw blik komt net natuurlijk over doordat de beide zijden niet exact hetzelfde zijn. Vandaar ook dat mensen vinden dat ze een goede en een iets minder goede kant hebben. Hetzelfde geldt dus ook voor je benen, armen, borsten én zelfs je tepels: het is volgens Maman helemaal niet gek wanneer de ene tepel groter, donkerder of hoger is dan de andere.

Ongelijke borsten: hieraan is het te wijten

Dat verschil in de grootte van de borsten is vaak te wijten aan de verschillende volumes in borstweefsel of een andere grootte of vorm van de borstzak. En als je denkt dat je dit kunt wegwerken door veel te trainen, ben je eraan voor de moeite.

Wanneer er plots een verschil ontstaat

Heb je al jaren relatief gelijke borsten, maar treedt er plots wél veel verschil op, dan is het raadzaam om naar de huisarts te trekken, om borstkanker uit te sluiten.

Bron: cosmopolitan.com – Beeld: istockphoto.com

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content