Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Getty Images

5x dit kun je doen met vaatwastabletten

Door De Redactie

Wist je dat vaatwastabletten ook gebruikt kunnen worden voor heel wat andere huishoudelijke klusjes?

Gele vlekken uit witte T-shirts halen

Vervelende gele vlekken door het zweten op je T-shirt. Dan kan het helpen om een vaatwastablet toe te voegen aan je was. Na een simpele wasbeurt zouden de vlekken dan als sneeuw voor de zon verdwenen moeten zijn.

Schoonmaken van je friteuse

Vul de binnenpan van je friteuse voor driekwart met water en voeg een vaatwastablet toe. Hang daarna het mandje in de binnenpan, steek de stekker in het stopcontact, stel de temperatuur op maximaal 90 graden in en zet de pan 10 minuten aan. Daarna haal je de stekker er weer uit, leeg je de binnenpan voorzichtig en spoel je de pan met het mandje samen goed af onder de kraan met heet water. Belangrijk: zet zeker het raam open als je dit doet.

Gourmetgeur verdrijven

Met de winter- en feestdagen in het vooruitzicht wordt gourmet weer erg populair. De vieze baklucht blijft jammer genoeg nog dagen na je etentje in je huis hangen. Wil je dit vermijden? Zet dan meteen na je gourtmetavond een pan met water en een vaatwastablet op een laag vuur. Op die manier is de geur zo goed als onmiddellijk verdwenen.

Bruine aanslag in je theepot

Een theepot vol aanslag kan vervelend zijn. Meestal is de aanslag te hard gehecht in je theepot, waardoor je die er niet meer afkrijgt. De oplossing? Kook water en giet dit in de theepot. Voeg daaraan een vaatwastablet toe. Door de hoge temperatuur is het effect hiervan groter dan van de vaatwasser of afwas met de hand. Doe het deksel op de theepot en laat het een uur weken. Spoel daarna de theepot goed uit en je zult zien dat hij weer zo goed als nieuw is.

Aangekoekte pannen

Ook een pan die stevig aangebrand is, kun je weer schoon krijgen. Doe dit met een beetje water in de pan en laat het een minuutje koken.

Bron: Margriet.nl – Beeld: Shutterstock

Las je deze artikels al?