Nieuwe (keuken)handdoek gekocht? Zo zorg je ervoor dat die wél goed afdroogt!

Nieuwe (keuken)handdoek gekocht? Zo zorg je ervoor dat die wél goed afdroogt!
Getty Images

Een (keuken)handdoek die z’n ding niet doet, frustrerend is dat. Je hebt ‘m tenslotte gekocht om er jouw lijf of vaat mee te drogen. Maar hoe komt dit, en hoe kun je ervoor zorgen dat-ie wel het vocht absorbeert? Gewoon verder lezen en je bent weer een weetje rijker! 

Waarom neemt de (keuken)handdoek het vocht niet op?

Bij aankoop is er een natuurlijk waslaagje op de katoenen vezels van jouw (keuken)handdoek aanwezig, en bovendien gebruiken fabrikanten chemische stoffen die het drogen bemoeilijken. Nieuwe handdoeken zullen dus eerder water afstoten in plaats van absorberen.

Dé oplossing

  • Laat de handdoek een nachtje weken in koud water met azijn. Hierdoor zullen de kleuren fixeren, en zal dat natuurlijke waslaagje verdwijnen.
  • Was hem daarna op 60 graden.
  • Hang hem ergens op zodat die kan drogen.

Was je (keuken)handdoeken nooit met wasverzachter, want er komt hierdoor een nieuw laagje op de vezels en dan kun je opnieuw beginnen.

Heb jij dit trucje al eens getest? Of ben je het van plan? Laat het ons weten, wij zijn alvast benieuwd naar het resultaat.

Bron: libelle.nl

Nóg meer tips & tricks:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)