5x energieke tips voor een superstart van je dag

Door De Redactie

Kom je ‘s morgens moeilijk op gang en ben je ‘s avonds zo fris als een hoentje? Herkenbaar! Deze tips geven je de nodige energie om de ochtend vlotjes door te komen.

1. Het juiste ontbijt

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag en zorgt ervoor dat je lichaam genoeg brandstof krijgt. Kies voor pure en volkoren producten die je lang verzadigd houden, zoals volkorenbrood met een roerei of (half)volle yoghurt met havermout en fruit. Stop ook een gezond tussendoortje in je handtas voor onderweg: van een stuk fruit, een handje noten of een mueslireep verdwijnt je energiedip als sneeuw voor de zon.

2. Gordijnen open

Licht helpt je lichaam om op gang te komen. Trek ‘s ochtends dus meteen de gordijnen wagenwijd open. Nog donker buiten? Doe dan zoveel mogelijk lampen aan, bijvoorbeeld in de badkamer. Hoe meer licht, hoe sneller je de nacht van je afschudt. Gebruik je ledlampen, dan is het ook nog eens energiezuinig.

3. Wekker? Meteen opstaan!

Het is verleidelijk om ’s morgens als de wekker gaat nog een tijdje te blijven liggen. Geen goed idee, want door weer in slaap te vallen, raakt je hormoonhuishouding van slag. Dat maakt het alleen maar nóg moeilijker om uit bed te komen, waardoor je je nog vermoeider voelt. Zet je wekker precies op tijd en sta meteen op.

4. Wakker in de auto

In slaap vallen in de auto is levensgevaarlijk. Vaak word je slaperig van een combinatie van slaaptekort, een te warme auto en verveling. Zet de verwarming laag en draai het raam open. Zet je radio wat harder en zing luidkeels mee.

5. Sport!

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar ‘s ochtends sporten geeft je een echte energieboost voor de rest van de dag. Bovendien breng je je metabolisme op gang, wat ook een gezond gewicht ten goede komt. Heb je weinig tijd om te sporten ‘s ochtends? Yoga kan wonderen doen. Hier lees je welke yoga-oefeningen je lichaam wakker maken.

Coverbeeld: iStock

Ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content