Zo geef je je metabolisme al van ‘s ochtends een boost!

Zo geef je je metabolisme al van 's ochtends een boost!

Oké ja, we snappen het, de ochtend kan best hectisch zijn! En toch is het uitermate belangrijk om een beetje vroeger op te staan, zodat je de nodige tijd voor jezelf kan nemen. 

En door een paar kleine aanpassingen aan jouw ontbijt, work-out en drankjes toe te passen, zal je jouw metabolisme een flinke boost geven, nog voor je je tanden gepoetst hebt. Echt waar!

Sporten bij het ochtendgloren

Van ‘s morgens vroeg een work-out inplannen is niet alleen goed omdat je lichaam na een nachtje slapen meer vet zal verbranden, maar ook omdat je metabolisme hierdoor de hele dag beter z’n werk doet.

A coffee a day keeps the fat away

Iedere dag dat shotje cafeïne nodig om de dag te kunnen doorstaan? En het zou niet alleen de vermoeidheid verhelpen, maar ook een invloed hebben op de stofwisseling. Uit onderzoek blijkt namelijk dat koffie ervoor zorgt dat bepaalde hormonen geactiveerd worden die het metabolisme versnellen. Je drinkt hem natuurlijk best wel zwart!

Meer power dankzij proteïnen

Voor de verbranding van proteïnen heeft je lichaam meer werk en energie nodig, waardoor het jouw metabolisme een boost geeft. Wat dacht je van een heerlijke smoothie?

Bij de pinken door te drinken

En dan hebben we het over water drinken weliswaar. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om je lichaam met regelmaat te hydrateren. Wanneer je genoeg water drinkt, zal je stofwisseling maar liefst 30% sneller en beter zijn. De moeite waard dus!

Bron: brit.co

Meer lezen?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

2.7.0.0

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)