De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Getty Images

Gezond Eetplan dag 11: weet dat gezond koken ook snel kan

Door Marlies Picavet

Dit artikel maakt deel uit van het Gezond Eetplan. Klik hier voor meer info!

Na een drukke dag is gezond koken misschien het laatste waaraan je denkt. Want dat kost altijd heel wat tijd, toch? Nee hoor! Op deze elfde dag van het Gezond Eetplan tonen we je met enkele tips en véél recepten dat je vliegensvlug een gezonde maaltijd op tafel kunt zetten.

Wat eten we vandaag?

  • Speltpannenkoeken met chocolade
  • Piet Huysentruyts gemarineerde meloen met viognierwijn en dragon
  • Ovenschotel met vis

Naar het menu voor vandaag

Verder in het artikel vind je nog veel méér lekkere recepten!

Snel én gezond koken: onze tips

Maak een weekmenu

Oké, het kost een beetje tijd in het weekend, maar een weekmenu maken heeft écht heel wat voordelen:

  • Je hoeft niet elke avond te stressen over wat je gaat eten
  • Op rustige dagen heb je tijd vrij om iets extra te koken en in de diepvries of koelkast te zetten
  • Je kiest bewust wat je gaat eten en gaat gericht naar de winkel. Zo heb je minder kans om verleid te worden door ongezonde opties

Wist je dat je op onze Libelle Lekker website elke week een weekmenu vindt? Er is trouwens ook altijd een veggie optie.

Leg een lijstje aan van gezonde favorieten

Een snel recept uitgeprobeerd dat je superlekker vond? Hou het dan bij in een schriftje, in je notities op je smartphone of online. Probeer bijvoorbeeld Mijn kookhoekje van Libelle Lekker eens uit; het is helemaal gratis. Op den duur heb je een hele reeks snelle toppers waar je enkel nog uit moet kiezen.

Enkele van onze favorieten:

Invriezen = tijd winnen

Een beetje tijd over in het weekend of op een rustige dag? Maak dan wat extra porties van een gezonde maaltijd en vries ze in. Zo moet je je eten enkel nog maar ontdooien als je geen tijd of zin hebt om uitgebreid te koken. Soepen zijn een prima idee, maar ook ovenschotels, stoofpotjes en zelfs quiches bewaar je makkelijk tot wel drie maanden in de diepvriezer.

Deze gerechten vries je makkelijk in:

Vandaag sta je op met de héérlijke geur van speltpannenkoeken (mét chocolade, dan nog wel). ‘s Middags ga je voor een chique, maar supersnelle lunch en eet je gemarineerde meloen met viognierwijn en dragon en als avondeten tover je in een klein halfuurtje een zomerse ovenschotel met vis op je bord.

Speltpannenkoeken met chocolade

Gemarineerde meloen met viognierwijn en dragon

Ovenschotel met vis

Benieuwd naar de recepten en de rest van het weekmenu? Klik dan hier.

<<< Liever terug naar het vorige weekmenu? Klik hier.

Heb je deze artikels al gezien?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content