gezond eten volhouden
Getty Images

Gezond Eetplan dag 30: you did it, je mag trots zijn!

Door Marlies Picavet

Dit artikel maakt deel uit van het Gezond Eetplan. Klik hier voor meer info!

Dit is de laatste dag van het Gezond Eetplan, en dat betekent dat jij 30 dagen lang stap voor stap je menu steeds gezonder hebt gemaakt. En daar mag je best trots op zijn (dat zijn wij ook)! Na dit plan stopt de challenge natuurlijk niet: idealiter heb je nu gezonde gewoonten gekweekt die je voor altijd zult meedragen. Hoe je ’t zeker volhoudt, lees je in dit artikel. En vergeet je menu van de dag niet! 

Wat eten we vandaag?

  • Gevulde pistolets met eitjes, paddenstoelen en gerookte kip
  • Zwarte-quinoasalade met tuinbonen en granaatappel
  • Scampispiesjes met gembercouscous en komkommers

Naar het menu voor vandaag

Verder in het artikel vind je nog veel méér lekkere recepten!

Hét geheim? Plannen!

Gezonde eetgewoonten volhouden, dat staat of valt met een goede voorbereiding. Dat betekent dat je best een weekmenu opstelt én een bijbehorend boodschappenlijstje. Doe dat bijvoorbeeld in het weekend al voor de weekdagen. De voordelen?

  • Je komt nooit voor verrassingen te staan en hebt altijd iets gezonds in huis. Op die manier vermijd je die diepvriespizza of een ritje naar de snackbar.
  • Je bespaart je heel wat stress, want elke dag moeten nadenken over wat je zult eten, én daarvoor dan ook nog eens na een drukke werkdag naar de supermarkt racen, dat is vermoeiend.
  • De kans dat je ‘hervalt’ in je ongezonde eetgewoonten is dus erg klein.

TIP: Niet lang geleden lanceerde Libelle Lekker ‘Mijn kookhoekje‘: jouw persoonlijke plek waar je recepten kunt opslaan en heel makkelijk een weekmenu kunt opstellen. In dit artikel lees je hoe je dat doet.

Wees mild voor jezelf

Ben je boos op jezelf omdat je deze week helemaal niet zo gezond hebt gegeten als je voor ogen had? Of wilde je afvallen en is er toch een kilootje bij? Geen nood: iedereen heeft weleens een baalperiode. Op zulke momenten is het belangrijk dat je naar je evolutie kijkt: die ene week zondigen of die ene kilo hebben heel wat minder impact dan de weken waarop je wél gezond at en de kilootjes die je misschien al bent kwijtgeraakt.

Vergeet dus niet om af en toe stil te staan bij je startpunt, de reden waarom je begonnen bent met gezonder eten én je groeicurve. Wees mild voor jezelf, want je doet het ongetwijfeld beter dan je denkt!

Blijf nieuwe recepten ontdekken

Na dit 30-dagen-plan heb je misschien enkele recepten opgepikt die je al meermaals hebt klaargemaakt. Perfect! Maar vergeet ook niet om af en toe gezonde kookboeken te doorbladeren of rond te neuzen op de website van Libelle Lekker, waar je meer dan 4000 (!) gezonde recepten vindt. Verandering van spijs doet (gezond) eten!

Heb je deze gerechten bijvoorbeeld al geprobeerd?

Vandaag mag het wat feestelijker, toch? We gaan daarom voor deze speciale gevulde pistolets met eitjes, paddenstoelen en gerookte kip als ontbijt. Lunchen doen we met een frisse zwarte-quinoasalade met tuinbonen en granaatappel en ’s avonds smul je van zomerse scampispiesjes met gembercouscous en komkommers.

Trouwens: dit is de laatste dag van het plan, maar je vindt in het weekmenu-overzicht nog 5 extra dagmenu’s (dus 15 extra recepten)! Kook dus gerust verder ;-).

Gevulde pistolets met eitjes, paddenstoelen en gerookte kip

Scampispiesjes met gembercouscous en komkommers

Benieuwd naar de recepten en de rest van het weekmenu? Klik dan hier.

En deze kun je ook nog eens allemaal herbekijken: weekmenu 4weekmenu 3weekmenu 2weekmenu 1.

 

Met dank aan Lynn De Merlier

Verder lezen over gezond leven:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."