Touwtjespringen: dit zijn de voordelen voor je gezondheid

Touwtjespringen: dit zijn de voordelen voor je gezondheid
Getty Images

Touwtjespringen is niet alleen leuk, het brengt ook heel wat voordelen met zich mee. Lees maar!

Spring je slank

Touwtjespringen is een van de beste work-outs die je kunt doen. Het brengt je hartslag naar omhoog, je bouwt er conditie mee op en je verbrandt er pijlsnel calorieën mee. Bovendien pak je er verschillende spiergroepen mee aan, zoals je benen, billen, buik en armen. En mooi meegenomen: het kan cellulite verzachten, omdat je door het op en neer springen je spierweefsel ‘masseert’. Dat bevordert dan weer de bloedsomloop, waardoor je ook spataders kunt voorkomen. Alleen maar voordelen, dus.

Waar moet je op letten?

Ongeveer 10 minuten touwtjespringen staat gelijk aan maar liefst 20 minuten hardlopen, waardoor het goed is als work-out op zich, als opwarming of als aanvulling op je training. Hier let je best op:

  • Zorg ervoor dat je springtouw lang genoeg is. Om de ideale lengte te bepalen, ga je met je voeten midden op het touw staan. De uiteinden komen best tot vlak onder je oksels.
  • Draag goede schoenen om de schokken op te vangen. Zo overbelast je je voeten en knieën niet.
  • Als je kunt, spring dan eventueel op een ondergrond die een beetje meeveert, zoals een fitness- of houten vloer.
  • Springtouwen is best een intensieve work-out. Let er daarom op dat je voor, tijdens en na je training voldoende drinkt: zo blijft je lichaam optimaal gehydrateerd.
  • Bouw rustig op. Begin bijvoorbeeld met een minuut springen en een halve minuut rust. Herhaal zo’n vijf keer en breid langzaam uit.
  • Vergeet de cooling-down niet om stijven spieren te vermijden. Geef extra aandacht aan het stretchen van je kuiten en armen.

Klaar? Springen maar!

De volgende work-out kun je drie keer per week doen, op elk moment van de dag, waar je maar wil.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zin gekregen om te bewegen?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)