Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Giet je rijstwater niet weg: dit kun je er nog mee doen!

Door Jolien Thieleman

Giet je na het koken van je rijst het water ook meteen weg? Je bent niet de enige! Maar wist je dat het heel wat gezondheids- en schoonheidsvoordelen heeft?

Je zou het misschien niet verwachten, maar je kunt meer met rijstwater dan je denkt! Het is rijk aan vitamines en mineralen, waardoor je huid, haar en gezondheid er baat bij hebben.

Goed voor je gezondheid

Rijstwater zit boordevol vitamine B, ijzer, magnesium en zink. Het is dus supergezond: het zorgt voor een goede werking van je spijsvertering én een gebalanceerde lichaamstemperatuur. Ben je zwanger of geef je borstvoeding? Ook dan is rijstwater een goed idee, want het stimuleert de melkproductie.

Goed voor je huid en haar

De antioxidanten in rijstwater doen daarnaast wonderen voor je huid. Het beschermt je tere velletje tegen de schadelijke invloeden van de zon, bestrijdt irritaties, voorkomt vroegtijdige veroudering en opent verstopte poriën. Laat je rijstwater afkoelen in de koelkast, breng het aan op je huid met een watje en je zult zien dat je huid zal stralen! Als je ‘t aanbrengt op je hoofdhuid en haar, krijg je bovendien sterke, zachte, glanzende lokken.

Hoe drink je ‘t?

Puur rijstwater is natuurlijk niet zo heel lekker. Daarom is het in landen, zoals Mexico, de gewoonte om er suiker, honing, agavesiroop of kaneel in te doen voor extra smaak. Je kunt er ook wat melk aan toevoegen als je dat liever hebt. Experimenteren is de boodschap!

Beeld: Shutterstock

Lees meer:

Partner Content