Goeie vraag: helpt thee met honing echt tegen een verkoudheid?

Goeie vraag: helpt thee met honing echt tegen een verkoudheid?

Naast de gezellige feestdagen, brengt de winter jammer genoeg ook heel wat kwaaltjes met zich mee. Een vervelende verkoudheid is daar eentje van, waardoor je naar verluidt best veel thee met honing kunt drinken. Helpt het echt, of is het maar een fabeltje?

Goed nieuws, want thee met honing helpt wel degelijk om sneller van een verkoudheid af te komen!

Bacteriebestrijder

De verklaring hierachter is heel eenvoudig: bijen beschermen hun bijenkast en voeding met proteïnen die een antibacteriële functie hebben. En die proteïnen komen dus ook in je honing terecht! Sinds duizenden jaren wordt honing gebruikt om infecties tegen te gaan, maar dat is niet de enige reden waarom het raadzaam is om een lepeltje honing in je thee te doen.

Sneller genezen

In honing zitten ook erg veel suikers, glucose en fructose en bovendien is deze zoete lekkernij waterarm. Het bezit slechts 2 procent water en zoekt daarom meteen naar vocht wanneer het in je lichaam terechtkomt. Honing neemt de bacteriën op, waardoor ze afsterven en je sneller zult genezen. Honing bezit namelijk een pH-waarde van 4, terwijl bacteriën een waarde van 7 nodig hebben om te kunnen overleven.

Afkoelen

Om van alle voordelen die honing biedt te profiteren, let je er best op dat de thee niet meer te heet is. Laat je kopje dus eerst even afkoelen vooraleer je er honing indoet en neem rustig de tijd om ervan te genieten. Door te rusten en jezelf goed te verzorgen, zul je er snel weer bovenop zijn!

Bron: Metronieuws – Beeld: iStock

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)