Deze 5 theesoorten doen wonderen voor je lichaam

Deze 5 theesoorten doen wonderen voor je lichaam

Niets zo heerlijk als een lekker dampend kopje thee als het buiten fris is. En terwijl de ene theesoort al wat gezonder is dan de andere, doen deze 5 wonderen voor je lichaam!

5x gezonde thee

1. Groene thee

Deze theesoort is de gezondste van allemaal. Er zitten ontstekingsremmende eigenschappen in, waardoor het virussen tegengaat en bacteriën doodt. Dankzij de vele antioxidanten helpt een kopje ook bij stress en vermoeidheid en geeft het een welkom duwtje in de rug bij het afvallen.

2. Kamillethee

Vind je het soms moeilijk om vlot in slaap te vallen? Drink dan een kopje kamillethee ’s avonds! De thee heeft kalmerende eigenschappen en brengt je zenuwstelsel tot rust, waardoor je als een roosje in slaap valt. Kamille is ook erg goed tegen menstruatiekrampen en migraine: de flavonoïden en coumarines in de thee werken als milde spierverslappers, waardoor ze pijnlijke aanvallen kunnen verzachten.

3. Gemberthee

Gemberthee is een echt wondermiddel bij stress. Je geest en lichaam komen ervan tot rust én het kalmeert onrustige spieren. Het helpt bovendien bij hoofd- en spierpijn, en misschien niet onbelangrijk: gemberthee zorgt voor een frisse adem!

4. Zwarte thee

Zwarte thee is de verzamelnaam voor donkere theesoorten als English Breakfast en Earl Grey. De cafeïne die in deze thee zit, verhoogt de bloedtoevoer naar je hersenen, waardoor het je kan helpen bij concentratieproblemen. Let wel op met zwarte thee: er zit ongeveer 30 tot 40 mg cafeïne in een kopje, waardoor je er best niet in overdrijft. Het is wel nog altijd een beter alternatief dan koffie, want zo’n kopje bevat 40 tot 100 mg cafeïne.

5. Witte thee

In tegenstelling tot zwarte, bevat witte thee heel weinig cafeïne. Witte thee is super voor je gelaat: het maakt je huid elastischer waardoor de kans op rimpeltjes kleiner wordt. Net als groene kan witte thee het afvalproces een beetje makkelijker maken. En dat is altijd mooi meegenomen, niet?

Een hartverwarmende advent met Pukka

Met Kerstmis in het vooruitzicht, tellen we stilaan af tot het gezelligste feest van het jaar. Om die aftelrace extra leuk te maken, brengt theemerk Pukka een feestelijke adventskalender uit met 24 zakjes heerlijke kruidenthee. Zo start je elke decemberdag met een hartverwarmend kopje biologische thee: ideaal om jezelf te verwarmen of wat tijd voor jezelf te nemen in de drukke feestperiode.

Als kers op de taart draag je met de adventskalender bij aan een groenere wereld. Pukka schenkt jaarlijks 1 procent van haar omzet aan organisaties die zich inzetten voor het milieu. In Vlaanderen is dat Natuurpunt, die zich met het bedrag focust op de uitbreiding van het Silsombos: een natuurgebied in de Groene Vallei dat zich over Kortenberg en Kampenhout uitstrekt.

De adventskalender van Pukka kost € 11,99 en is verkrijgbaar in de webshop van Natuurpunt, in de bezoekerscentra van Natuurpunt en op de Boekenbeurs, maar ook bij Delhaize en BioPlanet. Ga jij ‘m halen?

adventskalender pukka

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)