Close up of mixed race woman carrying pot of tea

Dit doet groene thee écht met je

Dat groene thee gezond is, weet intussen iedereen. Maar dat het zoveel voordelen inhoudt? Vanaf nu laten we dat extra koffietje graag achterwege en drinken we een grote kop groene thee in de plaats!

8x gezond en groen

  • Wist je dat groene thee géén calorieën bevat en het je zelfs beter hydrateert dan water?
  • Groene thee is goed voor je botten. De thee zou het verouderingsproces van je botten vertragen en je zou minder kans hebben op botontkalking.
  • Wil je wat afvallen of je huidige gewicht behouden? Probeer dan elke dag minstens twee tot vier kopjes groene thee te drinken (zonder zoetjes uiteraard). Verwacht geen spectaculaire veranderingen maar wél een fijn hulpmiddeltje. Je kunt met groene thee afvallen omdat je meer energie verbrandt en tegelijkertijd afvalstoffen in je lichaam vermindert.
  • Heb je last van een hoge bloeddruk? Thee helpt je uit de nood! Drink regelmatig een kop groene thee en verminder je cholesterol.
  • Groene thee beschermt je lever tegen alcohol.
  • Heb je last van ontstoken tandvlees? Probeer dan regelmatig groene thee te drinken. Het gaat gevoelig tandvlees en bloedingen tegen.
  • Ook voor je hart kan groene thee wonderen doen. Elke dag een kop groene thee drinken, zorgt ervoor dat je minder risico loopt op hart- en vaatziekten. Mensen die regelmatig thee drinken zouden 26 procent minder kans hebben op een hartaanval.
  • Groene thee zorgt voor een gezonde portie energie. Laat dus je kopje koffie achterwege en drink bij het ontbijt groene thee. Een kop koffie bevat 96 tot 200 milligram cafeïne terwijl groene thee slechts 24 tot 45 milligram bevat. Je behoudt dus de nodige portie energie om wakker te worden zonder de hoofdpijn, misselijkheid en het trillen dat bij een overdosis cafeïne hoort.

Tip!

  • Laat het gekookte water eerst 7 tot 10 minuten afkoelen voordat je er groene thee in doet, anders kook je de antioxidanten kapot.
  • Of nog beter: Het is altijd een beetje vissen naar de juiste temperatuur, de hoeveelheid thee of hoe lang de thee moet intrekken. En dat kan soms eens tegenvallen. Voor wie snel het ideale kopje thee wil, zal dolgelukkig zijn met een theemachine. Dat is een machine met ecologische theecapsules waarmee je met 1 druk op de knop het perfect gewenste kopje thee zet. Geen giswerk meer!
Special T.-theemachine. Vanaf 99 euro. Bekijk het hier.

Groene thee-aanrader:

Label Imperial van Kusmi Tea is geïnspireerd door een traditionele drank die in Rusland als sinds de 12e eeuw geserveerd wordt om die koude harde winters te trotseren. Het is een subtiele groene thee op basis van sinaasappel, kaneel, fijn gekruid met citroen en duindoorn, allemaal mooi in evenwicht gebracht met een vleugje vanille en de zachtheid van zoethout. Lekkerrrr!

 

Geniet ervan!

Ook interessant:

Bron: Mens en gezondheid, special-t.com en Kusmi Tea

 

Partner Content