Veel hoesten? Chocolade werkt beter dan siroop!

Veel hoesten? Chocolade werkt beter dan siroop!

Het is weer winter en dus halen we met z’n allen weer zakdoekjes en neussprays boven. Moet je ook veel hoesten en vind je medicijnen maar niets? Dan kan chocolade je redmiddel zijn! 

Want blijkbaar zou deze lekkernij beter werken dan siroop. Verrassend, toch?!

Grootschalig onderzoek

Uit het grootste onderzoek ooit in Europa op het gebied van hoestremedie, blijkt dat nieuwe medicijnen met cacao beter werken dan een standaard hoestdrankje. Patiënten boekten hiermee al binnen twee dagen vooruitgang.

Volgens Professor Alyn Morice, hoofd cardiovasculaire en respiratoire studies aan de universiteit van Hull, vormt de structuur van chocolade (plakkerig en stroperig) een laagje dat de zenuwuiteinden in je keel beschermt. Zo zul je minder gauw geneigd zijn om te gaan hoesten.

Londense onderzoekers ontdekten eerder al dat theobromine, een alkaloïde in cacao, een hoest beter onderdrukt dan codeïne, wat in hoestmedicijnen voorkomt.

Bron: dailymail.co.uk – Beeld: gettyimages.be

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)