Droge hoest: 5 natuurlijke middeltjes om ervan af te geraken

Droge hoest: 5 natuurlijke middeltjes om ervan af te geraken
Getty Images

Daar is die tijd van het jaar weer: griepjes, verkoudheden en vervelende hoestbuien. Probeer deze 5 natuurlijke manieren eens om van je droge hoest af te geraken!

1. Honing

Heet water met citroen en honing, of eenvoudigweg thee met honing: het werkt écht om sneller van je hoest af te geraken. Ook een lepel honing kan je keel meteen verzachten.

2. Ananas

Kiwi’s, appelsienen of ander fruit is erg goed om je weerstand te versterken. Maar wist je dat ananas wonderen kan doen voor je hoest? Het enzym bromelaïne verlicht namelijk de druk op je keel. Eet enkele stukjes of pers de ananas tot een sapje waar je wat honing aan toevoegt.

3. Zoethout

Zoethoutwortel bevat antibacteriële eigenschappen die je meteen beter doen voelen. Doe een beetje in je thee en je zult zien dat je keel meteen verzacht.

4. Tijm

Ook tijm bevat stoffen die goed zijn tegen hoesten en een verkoudheid. Het kruid helpt om je keelspieren te ontspannen en bovendien heeft het een ontstekingsremmende werking, waardoor je sneller zult genezen.

PS In dit artikel lees je hoe je zelf tijmsiroop kunt maken!

5. Pepermunt

Het is geen slecht idee om muntjes op zak te hebben als je een droge hoest hebt. Niet alleen kan het je gênante situaties besparen, de menthol in pepermunt kalmeert je keel. Drink daarom geregeld een kopje pepermuntthee of haal goede muntjes bij de apotheek.

Ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)