Hooikoorts met kerst? Het kan!

Door Celine Werner

Je bent de laatste tijd zwaar aan het niezen en denkt automatisch dat het aan de koudere temperaturen te wijten is. Het heeft tenslotte flink gesneeuwd vorige week, toch? Maar wist je dat je ook gewoon last kunt hebben van hooikoorts? Want oh jawel, ook nu kun je daar hinder van ondervinden.

Wanneer alles in bloei staat in het voorjaar, en de pollen volop beginnen rond te dwarrelen, weten we al snel hoe laat het is. Maar ook tijdens de kerstperiode kunnen de klachten opnieuw naar boven komen, en dat komt door de hazelaar.

Dit kan de oorzaak zijn

De hazelaar kreeg na een koude maand september, tijdens oktober en november de kans om extreem vroeg te bloeien, en dat omdat het dan uitzonderlijk warm was. Dat koude weer kan de struiken ‘gereset’ hebben, waardoor de hoge temperaturen tot een zeer vroege bloei geleid hebben.

Dit weekend voorspellen ze ook een groene warme kerst, waardoor heel wat hazelaars weer in bloei zullen staan. Slecht nieuws voor hooikoortspatiënten dus. Misschien een paar extra katoenen zakdoeken vragen voor onder de kerstboom?

Hooikoorts draaglijker maken

Een tijdje terug gaven we jullie een paar tips om de vervelende symptomen dragelijker te maken. Je vindt ze allemaal hier. Ook deze gezichtsmassage is een bruikbaar trucje. Heb jij het al getest?

Bronnen: margriet.nl en youtube.com

Ook interessant om te lezen:

Partner Content