Asian women eating delicious,Focus on face; Shutterstock ID 457157260

Joepie: nieuwe studie bewijst dat pasta niet zo ongezond is

Er wordt vaak beweerd dat pasta ongezond en dikmakend is. Tot onze grote spijt, want wie is er niet gek op een heerlijk bord pasta? Bolognaise of liever carbonara? Het water loopt ons al in de mond. Voel je niet langer schuldig, want pasta is niet zo ongezond als je denkt.

SOS koolhydraten, of toch niet?

Koolhydraten worden tijdens een dieet vaak van het menu geschrapt. Er wordt aangeraden om geen aardappelen te eten, maar bijvoorbeeld ook geen pasta. Een nieuwe studie, die werd gepubliceerd in BMJ Open, toont echter aan dat het eten van pasta je net kan helpen vermageren. 

Gezond dieet

Dokters van St. Michael’s Hospital in Toronto verzamelde resultaten van 2488 deelnemers. Ze aten 3 porties pasta per week in de plaats van wit brood of gebakken aardappelen. Pasta heeft een lage glycemische index (GI). Hierdoor stijgt de suikerspiegel in je bloed trager dan bij het eten van andere koolhydraten. De deelnemers die pasta aten, verloren gewicht, en onderzoekers denken dat dit aan de lage GI ligt. Conclusie: af en toe pasta eten kan wél deel uitmaken van een gezond dieet.

Bron: Nieuwsblad en The Independent

Of het nu gezond is of niet: zondigen doen wij maar al te graag met deze heerlijke gerechten:

Lees ook:

Partner Content