Waarom je ‘s morgens na je koffie (vaak) meteen naar het toilet moet

Waarom je 's morgens na je koffie (vaak) meteen naar het toilet moet

Een kopje koffie in de ochtend kan deugd doen! Omdat het dé ideale opkikker is, en omdat het gewoon smaakt. Er is alleen één nadeel: bij veel mensen heeft het een laxerend effect.

Een signaal naar je darmen

Van zodra je iets eet of drinkt, strekt je maag zich uit en geeft die een teken af aan je darmen. Cafeïne zorgt ervoor dat het proces van verwerken nóg sneller verloopt. Daarnaast gaan je spieren van je dikke darmen zich ontspannen door het drinken van dit goedje, waardoor je dus ineens de neiging krijgt om je grote behoefte te gaan doen.

Zuivel en zoetstoffen

Ook zuivel en zoetstoffen kunnen de darmen stimuleren. De kunstmatige zoetstoffen kunnen een opgeblazen gevoel, winderigheid en diarree veroorzaken. Mensen die lactose niet zo goed verdragen, kunnen dan weer last krijgen van diarree als er een scheutje melk aan de koffie werd toegevoegd.

Zonder cafeïne

Vind je het écht verschrikkelijk dat je iedere ochtend naar de wc moet lopen na je bakje troost? Dan kun je beter overschakelen naar een cafeïnevrije variant. Vind je dat maar niets? Opteer dan voor espresso of French roast: de koffiebonen hebben dan een langer roosterproces gehad, waardoor ze minder cafeïne bevatten.

Coverbeeld: Getty Images

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)