Koffie met een plus: 4x heerlijke upgrades voor nóg meer smaak!

Koffie met een plus: 4x heerlijke upgrades voor nóg meer smaak!
©GettyImages

Zo gewoon, zo alledaags, zo’n kopje koffie. Of dat dacht je maar … Geef je kopje superbrandstof een lekker extraatje, met kaneel, cacao of cayennepeper. En bereid mét veel liefde, natuurlijk!

4x van koffieboon tot wonderdrankje

De meeste koffieliefhebbers drinken het zwarte goedje met melk, zwart, met suiker of een combinatie. Ben jij je alledaags kopje koffie een beetje beu gedronken? Wel, er zijn heel wat smaakmakers die je kunt toevoegen aan je kopje geluk. Ontdek hieronder onze héérlijk hartverwarmende koffierecepten!

Kaneel: zoet (én gezond)

Wil jij graag een zoet smaakje aan je koffie toevoegen zonder dat je er telkens twee klontjes suiker in gooit? Wel, kruiden zoals zwarte peper, kruidnagel en gember worden weleens toegevoegd, maar onze favoriet is en blijft kaneel! De specerij in je kopje koffie is ook véél gezonder voor je, en wel hierom:

  • De piek in je bloedsuikerspiegel na het drinken van gesuikerde koffie, is bij kaneel veel minder.
  • Kaneel is een bron van calcium en ijzer.
  • Het zou de cognitieve functies positief beïnvloeden: ideaal voor ‘s ochtends!
  • Het heeft een gunstig effect op je spijsvertering, maag en darmen.

Probeer het uit:

Oh la la, chocola!

Ying en Yang, donder en bliksem, Gert Verhulst en James Cooke: er zijn zo van die verbintenissen die onverbreekbaar lijken. Ook die tussen chocolade en koffie, écht onweerstaanbaar lekker!

Lekker met chocolade:

Fruitige toets

Fruit en koffie? Toegegeven, het is een verrassende combinatie, maar daarom niet minder lekker!

Probeer het uit:

Koffie met pit

IrishItalian, Hasseltse… We voegen maar wat graag deze plaatsnamen voor onze koffie. Zalig lekker!

 

 

Meer over koffie?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)