Cropped shot of a man chopping vegetables on a countertophttp://195.154.178.81/DATA/i_collage/pi/shoots/783527.jpg

Kun je zó 2 kilo afvallen in 2 weken zonder minder te eten?

Door De Redactie

Afvallen zonder minder te eten, dat willen we allemaal wel. Elizabeth Narins ging het experiment aan en viel 2 kilo af in 2 weken. En dat deed ze door haar eetpatroon om te gooien. 

Elizabeth kwam een onderzoek tegen over tijdgebonden eten: een soort dieet waarbij je het aantal maaltijden per dag vermindert in plaats van gewoon minder te eten maar op gelijk welk tijdstip. Dat komt er dan op neer dat je in een tijdspanne van 6 tot 8 uur per dag moet eten en de rest van de dag niets meer eet. Je lichaam zou dan meer vet verbranden, waardoor je sneller afvalt.

8 uur per dag eten

Als je vroeg in de ochtend je eerste maaltijd zou eten, dan zou je dus de rest van je eten in je werkdag moeten proppen? Elizabeth besloot het te proberen en de tijd dat ze at terug te brengen naar 8 uur per dag en de andere 16 uur niets meer te eten. De onderzoeker raadde haar aan om alleen aan het begin van de dag te eten, maar het leek haar makkelijker om wat later te ontbijten en wat eerder te dineren. Zo bleef ook alles mooi binnen de 8 uur.

3 maaltijden per dag

Op aanraden van een diëtist ging ze minder brood eten en meer goede vetten uit noten, zaden en avocado. Dat zou ervoor zorgen dat ze geen honger zou lijden. Omdat ze al het eten van de dag op kantoor moest gaan eten, bereidde ze op de zondag van de eerste week van het experiment al het hele menu voor. Het idee dat er zoveel eten in de koelkast op haar stond te wachten, maakte het voor de vrouw moeilijker om te wachten met eten. Maar als ze dan eenmaal ging eten, zat ze ook heel erg vol. In die 8 uur op kantoor moest ze namelijk 3 maaltijden en 2 snacks eten en ze had dan ook het gevoel dat ze constant aan het eten was om alles voor het einde van de werkdag op te krijgen.

Ten koste van sociale contacten

Als het eenmaal tijd was voor het diner zat ze eigenlijk nog heel erg vol van de andere maaltijden, maar omdat ze later geen honger wilde krijgen, at ze het toch allemaal maar op. Heel gezellig was het niet toen ze op een avond nog alleen in het kantoor zat omdat ze haar eten nog op moest eten terwijl haar man thuis alleen moest eten. Uit eten gaan was ook geen optie, want niemand wilde al om half 6 met haar in een restaurant afspreken.

Meer slapen

Een groot voordeel: zodra ze thuis was, hoefde ze niet meer te koken. Daardoor kon ze eerder naar bed en sliep ze meer en beter dan ooit. Dat zou volgens de vrouw ook komen doordat je lichaam niet zoveel eten meer hoeft te verwerken. In het weekend ging het helemaal goed, omdat ze dan niet zo vroeg opstond en later naar bed ging, waardoor ze zich makkelijker aan die 8 uur kon houden. Het resultaat na 2 weken: de vrouw was 2 kilo afgevallen. Het tijdgebonden eten werkte dus goed voor haar, maar ze besloot er niet mee door te gaan, omdat het haar toch te veel tijd kostte en ze het miste om gezellig samen met anderen te eten. En dat is natuurlijk ook gewoon heel belangrijk.

Samen slank: we gaan ervoor!

Doe jij al mee aan de Samen Slank-challenge? Meer bewegen, gezonder eten of in het algemeen fitter worden: heel de maand januari moedigen we elkaar aan om onze goede voornemens deze keer écht vol te houden! Twee keer per week ontvang je de Samen Slank-nieuwsbrief in je mailbox en bovendien kun je voor nóg meer motivatie terecht in de Goed in je vel met Libelle-groep. Klik snel hier voor meer informatie over de challenge en schrijf je in!

Uit: Libelle.nl

Lees ook:

Partner Content