Libelle’s grote fitplan: maak kennis met Ina!

Door Karolien Joniaux

Ina, Evi, Chris en Lieve zijn vastberaden om aan hun conditie te werken. Samen met Libelle halen ze 16 weken lang alles uit de kast om fitter de zomer in te gaan. Vanaf deze week volg je hier hun parcours. Maar eerst: even voorstellen!

Ina (42) is mama van de tweeling Jana en Jens (4) en samen met haar vriend Peter. Ze werkt als marketingmanager bij een softwarebedrijf.

De aanleiding

Ina: ”Hoewel ik vroeger best een goede conditie had, komt er sinds ik mama ben niets meer van sporten in huis. Naast mijn drukke job ging tot nu toe elke vrije minuut naar ons gezin, waardoor mijn leven één lange aaneenschakeling van drukke activiteiten is geworden. Daar wil ik nu verandering in brengen: bewust tijd vrijmaken in mijn agenda om aan mijn lichaam te werken. Ik kijk nu al uit naar die sportmomenten voor mezelf: even het hoofd helemaal leeg maken en aan de drukte ontsnappen!”

Het plan

Ina ”Met behulp van Libelle heb ik een reeks fysieke testen afgelegd bij sportarts Tom Teulingkx. Samen met personal trainer Jochen Jacobs heeft hij een sportschema op maat opgesteld dat zich vooral focust op zwemmen. De eerste weken bouwen de trainingssessies zich nog traag op, maar het is de bedoeling dat ik over 16 weken een zwembrevet van 1 km kan behalen. Benieuwd of dat lukt!”

Zo reageerde de omgeving

Ina: ”De laatste jaren deed ik totaal niet aan sport, dus mijn vrienden en familie hadden niet meteen verwacht dat ik me voor zo’n project zou inschrijven (lacht). Maar iedereen reageert heel enthousiast. Ik krijg voortdurend de vraag om mijn sportschema door te sturen. Voor je het weet is heel mijn omgeving aan het sporten (lacht).”

De Libelle-ervaring tot nu toe

Ina: ”Dat ik geselecteerd ben als één van de vier fitambassadrices, kwam als een superwelkome verrassing. Ik heb echt dat extra duwtje nodig om eindelijk in actie te schieten. En dat de sportarts voor mij als sport zwemmen heeft uitgekozen, komt perfect uit. Ik zwem ontzettend graag. Nu er alleen nog tijd voor vrijmaken!”

Ben jij net als Ina’s omgeving nieuwsgierig naar zo’n sportschema? Download gratis onze trainingsschema’s voor beginners: om te lopen, wandelen, zwemmen en fietsen.

Wil je meer weten over Libelle’s grote fitplan? Klik dan hier.

Partner Content