Libelle’s grote fitplan – week 3: Chris zoekt gezelschap!

Door Karolien Joniaux

Fitambassadrices Ina, Lieve, Evi en Chris halen de komende maanden alles uit de kast om hun conditie een flinke boost te geven. Sportartsen Tom Teulingkx en Guy De Schutter en sportcoach Jochen Jacobs helpt hen hierbij op weg. Hoe gaat het intussen met Chris?

Eenzame kilometers

Chris: ”Ik bleef wat op mijn honger zitten. Wandelen is fijn, maar al die kilometers in je eentje afleggen, is niet mijn ding. Ik héb het geprobeerd, maar ik ben een sociaal beestje; ik doe niets liever dan babbelen en lachen tussendoor. Omdat ik een maatje miste, heb ik contact opgenomen met een wandelclub. Voor elk probleem bestaat een oplossing, niet?”

Jeugdsentiment

Chris: ”Eén van mijn favoriete wandelplekjes is het Tivolipark in Mechelen. Een mooi stukje natuur, maar voor mij ook met een emotionele waarde. Tijdens mijn kinderjaren heb ik hier leuke tijden beleefd, toen het domein nog privé-eigendom was van mevrouw Renée Degraux. Wat is er dan leuker dan na al die jaren hier met mijn wandelstokken een challenge te wandelen voor het Libelle Fitplan? Niente nada. Het enige waar ik op moet letten, is het juiste moment uitkiezen. Van zon in de ochtend tot hagel en gure wind in de namiddag. Tja, dit is België: four seasons in one day!”

Nog even uitbollen

Chris: ”Mijn conditie lijkt in elk geval de juiste richting op te gaan. Na een training voel ik me plots weer fit en actief en als het weer het toelaat, fiets ik daarna nog een tijdje na. Oxfam, de bank, de mutualiteit, de bibliotheek… Mijn hele boodschappenronde doe ik met de fiets. In Mechelen is het not done om dat allemaal met de auto te doen. En eerlijk is eerlijk: het past ook niet helemaal in het concept van het fitplan (lacht).”

Lees hier hoe Chris het er vorige week vanaf bracht. Meer lezen over het opzet van haar fitplanChris haar persoonlijke motivatie én de trainingsschema’s waarmee je zelf aan de slag kan? Klik dan snel door.

Partner Content