Met deze 5 tips wordt sporten een pretje

Door Rani Merckx


Bewegen, bewegen, bewegen. Naast gezond(er) eten is dit dé weg naar slank en fit. Je lekker in het zweet werken, en er tegelijkertijd van genieten? Daar gaan we voor. Samen.

Leef actiever

Zo voor de hand liggend, zo effectief: probeer meer te bewegen in je dagelijkse leven. Je hoeft heus geen hond te hebben om ’s avonds een toertje rond de blok te wandelen! Of neem standaard de trap op het werk en stap een halte eerder af de bus en wandel het stukje verder. Kleine ingrepen met groots effect.

Fijne sportkleding en materiaal motiveert

Neem je sportkleding eens onder de loep. Loop jij in een wijde trainingsbroek en een sport T-shirt met hier en daar een gaatje? Onder de norm “investeren in jouw gezondheid” behoort ook het investeren in goede sportkleding. Want de juiste sportschoenen, een mooi sporttenue, een sportarmband voor je telefoon en zelfs een draadloze headphone maakt de weg van je zetel naar de deur net dat tikje eenvoudiger.

Zoek een sportmaatje

Te nat, te moe, te koud… We hebben smoesjes genoeg om onze sportschoenen in te ruilen voor warme pantoffels. Een sportmaatje maakt die drempel net een stuk lager. Een aanmoedigend woordje is nooit ver zoek, en je sleept elkaar door de moeilijkste momenten heen. Zorg er wel voor dat jullie ongeveer dezelfde doelstellingen en verwachtingen hebben.

Ga sporten als je veel energie hebt

Je komt afgepeigerd thuis na een drukke dag op het werk en een hele berg strijk staat je op te wachten. Sporten is dan ook het laatste waar je aan denkt. Als je jezelf naar de sportschool moet sleuren, en je niet voor de volle 100 procent geeft, is het handig om je trainingstijden beter in te plannen. Ga dus sporten op momenten wanneer je veel energie hebt, zoals in de ochtend bijvoorbeeld. Want meer inzet, is meer resultaat!

Sporten = levensstijl

Je wordt gezonder, hebt even tijd voor jezelf en je zit goed in je vel. Er zijn tal van voordelen om genoeg te bewegen en te sporten. Maak daarom van sporten een levensstijl.

Bron: L. Steltenpool. ‘Kickstart naar een energieke en gezonde levensstijl’. Uitgeverij: Prometheus.

Nog meer gezonde tips:

Partner Content