Deze ochtendgewoontes kunnen ervoor zorgen dat je maar niet afvalt

Deze ochtendgewoontes kunnen ervoor zorgen dat je maar niet afvalt

Lukt het jou maar niet om die laatste kilootjes kwijt te spelen? Neem dan eens je ochtendgewoontes onder de loep, want die doen er niet altijd goed aan. 

3 ‘slechte’ ochtendgewoontes

1. Je dag starten in het donker

Je vindt het misschien gezellig om nog even in het donker en met de gordijnen dicht te ontbijten, maar mensen die ’s ochtends meteen de eerste zonnestralen binnenlaten, hebben een lagere BMI (Body Mass Index) dan mensen die langer in het donker vertoeven. Volgens onderzoekers zouden twintig tot dertig minuten daglicht al een positieve invloed hebben op je BMI, zelfs al is het bewolkt. Doe die gordijnen dus maar meteen open van zodra je wakker bent.

2. Té lang uitslapen

Uit een studie, die gepubliceerd werd in het tijdschrift PLOS One, blijkt dat mensen die dagelijks meer dan tien uur slapen een hogere BMI hebben dan de personen die minder lang in hun bed liggen. Zo nu en dan vroeg opstaan is misschien niet altijd even leuk, maar het loont dus wel!

3. Het ontbijt overslaan

Sla je het ontbijt over, omdat je hoopt dat de overtollige vetrolletjes zo zullen verdwijnen? Dan raden we jou aan om dit idee te laten voor wat het is, want door ‘s ochtends uitgebreid te eten, ga je net vermijden dat je overdag in de verleiding komt om ongezonde dingen te eten.

Bron: goedgevoel.be – Beeld: gettyimages.be

Deze artikels helpen je vast ook op weg:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)