Oeps: blauw licht van je beeldscherm veroudert je huid!

Oeps: blauw licht van je beeldscherm veroudert je huid!

Kijk jij ook meerdere uren per dag naar een scherm, of dat nu van je smartphone, tablet, computer of tv is? Je bent niet de enige.

Dat een beeldscherm slecht voor je ogen is, hoeven we je vast niet meer te vertellen. Maar volgens een recente studie van de Amerikaanse National Library of Medicine heeft het ook een groot effect op je huid.

Blauw licht

De studie zegt dat blauw licht – afkomstig van het beeldscherm – je huid veroudert en dat je er dus sneller pigmentvlekjes, fijne lijntjes en rimpeltjes door kunt krijgen. Het effect is vergelijkbaar met dat van de schadelijke UV-stralen van de zon. Je huid goed beschermen, is dus de boodschap!

Hoe kun je het verhelpen?

Je kunt beeldschermen natuurlijk niet helemaal vermijden, maar er zijn wél enkele dingen die je kunt doen om je huid te sparen.

1. Gebruik een dagcrème met filter

Ja, ze bestaan! Dagcrèmes met filter zorgen ervoor dat je je huid beschermt tegen invloeden van buitenaf, waaronder ook zon- én blauw licht. Dit zijn alvast onze favoriete exemplaren:

1 Collistar Intense Moisturizing Antipollution Balm

€ 35,99 – bekijk ‘m hier.

2 Uriage Age Protect Multiactieve Crème

€ 37 – bekijk ‘m hier.

3 Skeyndor Protective Blue Light Technology Crème

€ 39,95 – bekijk ‘m hier.

2. Zet je beeldscherm op nachtmodus

Veel tablets en smartphones hebben een nachtmodus, waarmee je het blauw licht in je scherm omwisselt voor geel licht. Dat is niet alleen beter voor je huid, maar ook voor je ogen. Er zijn bovendien screenprotectors met een blauwlichtfilter op de markt, die het licht van je smartphone minder schadelijk maken.

3. Leg je scherm eens wat vaker aan de kant

En doe andere dingen in de plaats waar je geen scherm voor nodig hebt, zoals wandelen, fietsen, lezen of spelen met de (klein)kinderen. Je zult zien: dat uurtje minder op je smartphone of tablet zal je veel plezier in de plaats bezorgen … én je huid zal je extra dankbaar zijn!

Coverbeeld: iStock

Lees meer:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)