Oeps, deo vergeten? Met deze tip verdwijnen de zweetgeurtjes meteen

Door Celine Werner

Iedereen maakt het weleens mee: je zit op een vergadering of een feestje, en plots besef je dat dat muffe zweetgeurtje van jou komt. En erger nog, je merkt dat je je deo vergeten bent.

Geen nood, er bestaat een middeltje voor — dat meteen werkt — en je hebt het waarschijnlijk al in je handtas.

Zweetgeurtjes weg in één-twee-drie

Spray of smeer wat antibacteriële handspray- of gel onder je oksels en laat het even aan de lucht drogen. Zweetgeur wordt namelijk veroorzaakt door bacteriën die zich op de huid vormen en daar ongestoord kunnen broeien. Het voornaamste bestandsdeel van deze producten is alcohol, en dat is net wat je nodig hebt om die vieze bacteriën te doden.

PS: Het zou er zelfs voor zorgen dat het zweet volledig verdampt. Say what?

Nog meer handige tips

Wil je graag nog meer tips om zweetgeurtjes te vermijden? Of hunker je ook zo naar zijdezachte oksels? Libelle weet raad!

Toch liever deo?

Probeer dan eens deze producten:

1

FINE Deodorant Vetiver Geranium

Fine is 100% organisch en vegan. En bovendien vrij van gluten, parabenen en synthetische geuren. De licht kruidige geur van vetiver en geranium is een zaligheid!

€ 28 via blos-shop.be

2

Likami Deodorant Cream

Deze natuurlijk deo-formule werd verrijkt met o.a. shea butter en salie. De actieve ingrediënten neutraliseren de bacteriën en zonder de poriën te verstoppen. Een echte weldaad voor je okselhuidje!

€ 33 via likami.com

3

Lush T’EO

Deze milde deo, die eruitziet als een stukje zeep, zit tjokvol absorberende poeders, verse groene druiven, en jeneverbes- en citroenolie. Frisse bestanddelen die bacteriën geen kans geven. Bovendien is deze bar 100% vegan.

€ 8,95 via Lush.com

 

Bron: margriet.nl – Beeld: gettyimages.be

Ook lezen:

Partner Content