Oeps: deze 6 producten bewaar je beter niet in de diepvries

Door Celine Werner

We hebben het vaak zo druk, dat een goede planning onmisbaar lijkt. Zo maken we vaak een gigantische pot spaghettisaus of soep om makkelijk in porties te diepvriezen. Maar wist je dat er ook producten zijn die je er beter niet insteekt?

1. Zuivel

Wie een potje yoghurt in de diepvries steekt, zal er helaas niet meer van kunnen smullen. Want wanneer je yoghurt − en producten zoals zure room en mayonaise trouwens ook − in je vrieskast bewaart, ontdooit deze als een korrelige substantie. Tenzij je frozen yoghurt maakt, natuurlijk!

2. Het bakje troost

Heerlijk de geur en smaak van versgemalen koffie! Maar als je dit apart parfum graag behoudt, stop je deze best ook niet in de koel- of vrieskast. Door het deurtje steeds weer te openen en te sluiten, fluctueert de temperatuur, met alle gevolgen van dien voor de smaak en geur. Bovendien werkt de koffieboon op dezelfde manier als een ajuin, want hij slorpt alle smaken op die hij om zich heen vindt. Wat een zonde!

3. Restjes frituursnacks

Blijven er nog een paar bitterballen over na je filmavond met vriendinnen? Het lekkere onweerstaanbare korstje verdwijnt als sneeuw voor de zon als je de restjes weer in de diepvries stopt. Zelf de beste friteuse zal dan je snack niet kunnen redden.

4. Komkommer

Wie vaak komkommer eet, is hoe dan ook goed bezig. Maar ook deze groene jongen brengt best geen bezoekje aan de diepvries. Een komkommer bestaat voor 96 procent uit water, waardoor deze in de vrieskast verandert in een ijsklompje. Eens ontdooit blijft er enkel een smakeloos hoopje over.

Psst, ken je dit heerlijke komkommerdrankje al?

5. Fruit

Fruit bewaar je enkel in de diepvries als je de intentie hebt om smoothies te maken. Ben je er iets totaal anders mee van plan? Bewaar ze dan in de fruitschaal!

6. Ketchup

Wanneer je ketchup zou ontdooien, blijft er maar weinig over van het zachte gladde sausje dat zo lekker bij de frietjes smaakt. En bovendien is er ook niet echt een reden om hem in de vrieskast te steken, want ketchup heeft een superlange houdbaarheidsdatum.

Heb jij al per ongeluk een van deze producten in je diepvries gestoken?

Bron: margriet.nl

Nog meer tips voor jouw koel- of vrieskast:

Partner Content