Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Op dit moment in jullie relatie zie je elkaar het allerliefst

Denk je soms nostalgisch terug aan die eerste verliefdheid, met nog steeds wel een beetje kriebels, maar toch ook een beetje weemoed? Niet getreurd, die eerste jaren zijn niet de beste tijd van je relatie. Er zijn nog meer vlinders op weg!

Volgens een nieuwe studie is het eerste jaar dat je bij je partner bent, niet het gelukkigste moment in jullie relatie. Natuurlijk is het fijn, je bent tot over je oren verliefd en kunt niet dicht genoeg bij elkaar kruipen. Maar als die verliefdheid over is, krijgt je relatie soms een dipje. Toch blijven volhouden, want er zijn betere tijden op komst!

20 jaar

Dé mijlpaal in jullie relatie is jullie twintigste jubileum, dat blijkt uit Amerikaans onderzoek. Daar werden echtparen ondervraagd na 20 jaar huwelijk. Wat bleek? Ze zeiden dat hun relatie effectief een paar dipjes had gehad doorheen de jaren. Maar vanaf dat twintigste jaar nam hun tevredenheid over hun huwelijk weer toe. Zelfs meer: heel wat koppels gaven aan dat ze minstens even gelukkig waren als in het eerste jaar, misschien zelfs nóg gelukkiger.

Sterke band en diep vertrouwen

Er scheiden elk jaar veel koppels, maar degenen die wél samenblijven, gaven aan dat ze optimistisch zijn over hun toekomst samen. Deze koppels hebben een diepe band en communiceren goed met elkaar. Volgens de onderzoekers komt dat omdat de koppels gedurende die huwelijksjaren een hoger niveau van vertrouwen en waardering bereiken. Dus ook al hebben jullie een dipje, dat wil niet zeggen dat er geen oog op verbetering is. Zolang jullie elkaar graag zien en allebei bereid zijn om te blijven werken aan jullie relatie, komt het helemaal goed.

Bron: Famme.nl, beeld:Shutterstock

Lees ook