Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
© Getty Images

Oeps: dit kledingstuk vergeet (bijna) iedereen te wassen

Door Celine Werner

Sokken, ondergoed, T-shirts… We dragen ze dagelijks en op het einde van de dag vliegen ze steevast de wasmand in. Maar er is nog een kledingstuk dat we vaak dragen – zeker in de winter – maar bijna nooit wassen, namelijk je sjaal. 

Hoe vaak was jij je sjaal?

Je gezicht verbergen achter een warme sjaal is zalig maar eigenlijk niet écht proper. Want geef nu zelf toe: hoe vaak was je hem eigenlijk? Waarschijnlijk niet zo frequent als andere kledingstukken of – erger nog – helemaal niet. Wie hier wel baat bij heeft zijn de bacteriën, want zij hebben een heerlijke plek waar ze zich zorgeloos kunnen vermenigvuldigen.

Was die vieze beestjes weg

Door je sjaal regelmatig te wassen, geef je bacteriën geen kans. Je kunt je wollen sjaal wassen in de wasmachine met een speciaal wolprogramma. Of je kunt hem ook met de hand wassen:

  • Laat je sjaal tien minuten weken in lauwwarm water met een paar druppels babyshampoo.
  • Spoel vervolgens grondig alle zeep eruit.
  • Knijp het water voorzichtig uit de stof en laat je sjaal drogen.

Ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!