Oeps: daarom vul je een plastic waterflesje beter niet opnieuw

Door De Redactie

Water is gezond: een volwassen vrouw zou zo’n anderhalve liter per dag moeten drinken. Denk je aan het milieu en vul je je flesje daarom opnieuw? Goed voor Moeder Natuur, maar helaas niet voor je gezondheid.

Een flesje water is altijd handig voor onderweg, maar nu blijkt dat hervullen niet zo’n goed idee is.

Bacteriën

Volgens onderzoekers is zo’n flesje een broeihaard van bacteriën. Dat werd getest bij een aantal exemplaren die een week lang werden gebruikt door atleten. Op het dopje van het vuilste flesje werden zo’n 900.000 bacteriën gevonden, bij de andere flesjes lag het aantal gemiddeld op 300.000. Niet proper, en zeker ook niet gezond.

Wat kun je dan wel doen?

Je flesje weggooien om meteen daarna een nieuw te nemen, is natuurlijk niet zo goed voor het milieu. Investeer daarom in een herbruikbare waterfles waar je jaren plezier van hebt. Ze zijn verkrijgbaar in alle vormen, maten en kleuren!

En wat met een geurtje in je waterfles?

Drink jij al uit een herbruikbare waterfles? Goed bezig! Om eventuele geurtjes te verwijderen, kun je de tips uit dit artikel proberen.

Beeld: iStock

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content