Zo vaak was je je herbruikbare waterfles best af

Door Jolien Thieleman

Gebruik jij een herbruikbare waterfles? Super, dan drink je waarschijnlijk meer én denk je aan het milieu! Maar hoe dikwijls was je zo’n fles nu best af?

Bacteriën

Experten raden aan om je drinkfles minstens één keer per dag af te wassen met water en zeep, wil je een broeihaard van bacteriën vermijden. Die kunnen zich namelijk snel vermenigvuldigen, aangezien je via je mond bacteriën achterlaat op je fles. Die ontwikkelen en verspreiden zich razendsnel, waardoor je er na verloop van tijd zelfs ziek van kunt worden. Niet zo gezond!

Schoonmaken

Het is dus extra belangrijk om je waterfles altijd goed schoon te maken. Dat doe je best met afwasmiddel, heet water en een afwasborstel of sponsje: zo geraak je in de kleinste hoekjes en ben je zeker dat alle bacteriën weg zijn. Als je fles vaatwasbestendig is, steek je ‘m uiteraard best in je vaatwasser. Zo is hij weer zo goed als nieuw!

Geurtje

Maar hoe vaak je je fles ook uitwast, na verloop van tijd kan er een muf geurtje in ontstaan. Geen nood: je hoeft ‘m niet meteen de vuilbak in te gooien, want gelukkig zijn er enkele simpele trucjes die je fles weer fris doen ruiken. Benieuwd? Je leest ze hier!

Bron: Libelle.nl – Beeld: Shutterstock

Lees meer:

Partner Content