Water verkeerd drinken? Het kan

Door Celine Werner

Drink je dagelijks voldoende water? Dan verdien jij een dikke pluim! Maar wist je dat het zelfs nóg beter kan, en dit door te letten wanneer je het drinkt. 

Want geloof het of geloof het niet, er zijn ook momenten dat je dat glaasje (of flesje) h2O beter even achterwege laat.

Water drinken tijdens het eten

Water verdunt het zoutzuur dat we nodig hebben om het voedsel af te breken. Dus wanneer je er een volledig glas van achterover slaat, ga je mogelijk last krijgen van een opgeblazen gevoel en winderigheid. Een paar slokjes kunnen uiteraard geen kwaad, maar doe het met mate als je de spijsvertering niet wilt verstoren.

Het is wél een goed idee om het een halfuur voor de maaltijd te drinken, om je een voller gevoel te geven en te vermijden dat je meer dan nodig eet.

Tijdens een intensieve sportsessie

Het lijkt misschien wat vreemd, maar ook tijdens het sporten is veel water drinken geen goed plan, want de vloeistof verdunt de toevoer van elektrolyten en kalium, die we net nodig hebben om spierkrampen te voorkomen. Daarnaast verlies je ook veel vocht en zout door hevig te zweten. Wat je dan best drinkt is een drankje met elektrolyten zoals kokoswater bijvoorbeeld.

Net wakker? Drink een groot glas water!

In Japan drinken ze een groot glas water op een lege maag omdat: het je huid jong houdt, en bovendien versnelt het jouw metabolisme. Vind je de smaak wat flauw? Voeg er dan een schijfje citroen aan toe.

Wanneer je rechtstaat

Volgens de Ayurverdische leer zijn mensen geneigd om sneller te drinken wanneer ze rechtstaan. Zo komt er ook een hoop zuurstof binnen en dit zou kunnen leiden tot hart- en longproblemen. PS Dit is niet aangetoond door westerse studies!

Bron: libelle.nl – Beeld: gettyimages.be

Ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content