Daarom werkt het mediterrane dieet het best in de menopauze

Daarom werkt het mediterrane dieet het best in de menopauze

Wil je graag afvallen, maar merk je dat het sinds de menopauze niet meer zo vlotjes gaat dan vroeger? Probeer dit dieet dan eens!

Een mediterraan dieet, wat is dat?

Het mediterrane dieet houdt in dat je vooral groenten en fruit, volle granen (pasta), vis en olijfolie eet. Klinkt niet slecht, en nu blijkt dit dieet ook het beste te werken voor vrouwen in de menopauze.

Gezondheidsvoordelen

Dat het dieet heel wat gezondheidsvoordelen met zich meebrengt, bewijst een studie van The Endocrine Society. Zo’n honderd vrouwen vulden een vragenlijst in over hun eetgewoonten en ondergingen een onderzoek over de sterkte van hun botten en spiermassa.

Sterkere botten en spieren

En wat bleek? Na het dieet hadden de vrouwen sterkere botten én spieren! Het oestrogeengehalte neemt af tijdens de menopauze, wat ervoor zorgt dat je bot- en spiermassa verliest. Als je meer groenten, fruit, pasta, vis en olijfolie eet, kun je dit voorkomen en zelfs terugdringen.

Dit dieet is dus niet alleen heerlijk, het is ook goed voor je gezondheid en zorgt ervoor dat je enkele kilootjes zult verliezen. Het proberen waard, niet? Overleg in ieder geval met je huisarts als je een nieuw dieet start.

6x lekker mediterraans

Deze heerlijke recepten van Libelle Lekker helpen je alvast op weg!

Samen slank: we gaan ervoor!

Doe jij al mee aan de Samen Slank-challenge? Meer bewegen, gezonder eten of in het algemeen fitter worden: samen worden we de beste versie van onszelf! Twee keer per week ontvang je de Samen Slank-nieuwsbrief en bovendien kun je voor nòg meer motivatie terecht in de Goed in je vel met Libelle-groep. Klik snel hier voor meer informatie over de challenge en schrijf je in!

Bron: Libelle.nl – Beeld: Shutterstock

Lees meer:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)