Libelle test uit: de meditatie-app ‘Simple Habit’

Door Celine Werner

Online redactrice Celine heeft de meditatie-app ‘Simple Habit’ een maand lang uitgetest. Hier lees je wat ze ervan vond én of het een aanrader is. 

Yuna Kim is de oprichtster van deze applicatie. Toen ze tijdens haar vorige job veel stress ervoer, startte ze met mediteren, en dit deed ze telkens vijf minuutjes per dag. En ondanks het feit dat het korte sessies waren, vond ze toch dat het een grote impact had op haar. Die goede ervaringen wou ze met andere mensen delen, en zo kwam ze op het idee om een meditatie-app te ontwikkelen.

Waaruit bestaat de meditatie-applicatie?

De app bestaat uit vier grote delen:

  • Ten eerste heb je alle sessies waaruit je kunt kiezen. Heb je bijvoorbeeld last van hoofdpijn, stress of angstgevoelens? Er is voor (bijna) ieder ‘probleem’ een optie beschikbaar.
  • Ten tweede heb je de on-the-go-oefeningen: dit zijn de oefeningen die je doet wanneer je niet thuis bent. Want ja hoor, mediteren kan zelfs terwijl je boodschappen doet of wanneer je op het werk bent.
  • Je profiel! Hier kun je bekijken of je progressie maakt, en hoe vaak je daadwerkelijk mediteert.
  • Het laatste deel is de community. Dat is vooral voor de mensen die er belang aan hechten dat ze hun ervaringen met andere personen kunnen delen via sociale media.

De nadelen

  • De app is niet gratis. Je kunt hem gelukkig wel eerst een maand uittesten.
  • Iedere sessie heeft een andere mentor en dus ook een andere stem, en niet alle stemmen zul je even aangenaam vinden.
  • Het is enkel in het Engels te verkrijgen, dus het is belangrijk dat je het Engels een beetje onder de knie hebt.

De voordelen

  • Bij kleine stressmomentjes was de applicatie een redder in nood. Het is niet zo dat je dan een hele dag zen bent, maar het geeft je wel een moment van rust gedurende een korte periode.
  • De app werkt als een soort van tweede geweten: je wordt je bewuster van wat je denkt en wat je doet.
  • Je kunt hem gebruiken waar, wanneer en hoelang je maar wilt. Vijf minuten, tien minuten, twintig minuten, Jij beslist!

Waarom past dit zo goed bij de Samen Slank-challenge?

Hier kon je al lezen dat stress absoluut niet goed is voor je lijn. Bovendien word je je ook bewuster van jouw gedachten en daden. Je zal met andere woorden twee keer nadenken voor je gulzig in dat stukje taart bijt.

Beelden: gettyimages.be – Camera en montage video: Tim Keeren

SAMEN SLANK: WE GAAN ERVOOR!

Doe jij al mee aan de Samen Slank-challenge? Meer bewegen, gezonder eten of in het algemeen fitter worden: samen worden we de beste versie van onszelf! Twee keer per week ontvang je de Samen Slank-nieuwsbrief en bovendien kun je voor nòg meer motivatie terecht in de Goed in je vel met Libelle-groep. Klik snel hier voor meer informatie over de challenge en schrijf je in!

Lees meer:

Partner Content