Woman eating a sweet and drinking driving her car; Shutterstock ID 683838946; Projectnummer/WBS-nummer: -; Uitgave/Naam lesmethode: -; Redacteur/Traffic manager: -; Anders: -

Opgepast: daarom is stress is niet goed voor de lijn

Dat stress niet goed voor je is, weet iedereen. De hele maatschappij is bezig met mindfulness, yoga en meditatie om die stress los te laten. Maar wist je dat stress ook een rechtstreekse invloed heeft op jouw gewicht? 

  • Wanneer je lichaam onder stress staat, maakt het cortisol aan – ook het stresshormoon genoemd. Dit wordt vooral aangemaakt onder fysieke of mentale druk. Dit is op zich positief, want samen met de adrenaline die door je lijf giert, houdt cortisol je sterk. Maar wanneer de adrenaline verdwijnt, blijft cortisol alleen over. Dit zorgt ervoor dat je hersenen een signaal krijgen dat je nood hebt aan voedsel, ook al is dit fysiek gezien niet eens het geval.
  • Stress is slecht voor je metabolisme. Een lichaam dat veel stress ervaart, zal minder snel calorieën verbranden. Op termijn kan dit voor gewichtstoename zorgen.
  • Wanneer je in het algemeen een stressvol leven leidt, heeft dit invloed op je leef- en dus ook eetgewoontes. Ben jij altijd on the road of gestrest op het werk? Je zal sneller grijpen naar snelle snacks en minder de tijd nemen om gezond te eten.

Tot slot heeft stress niet alleen negatieve effecten voor je lichaam, maar ook voor je geest. Merk jij dat stress je leven overneemt? Zoek dan zeker professionele hulp. Niet enkel voor dat slanke lijntje, maar omdat iedereen een stressvrij leven verdient!

Samen slank: we gaan ervoor!

Doe jij al mee aan de Samen Slank-challenge? Meer bewegen, gezonder eten of in het algemeen fitter worden: samen worden we de beste versie van onszelf! Twee keer per week ontvang je de Samen Slank-nieuwsbrief en bovendien kun je voor nòg meer motivatie terecht in de Goed in je vel met Libelle-groep. Klik snel hier voor meer informatie over de challenge en schrijf je in!

Lees ook:

 

Partner Content