Maaltijdshakes: hoe (on)gezond zijn ze?

Maaltijdshakes: hoe (on)gezond zijn ze?

Een maaltijd in een glas om jou snel een vol gevoel te geven, dat klinkt bijna té mooi om waar te zijn, want afvallen en tegelijk een stapel afwas vermijden dat willen we allemaal. Toch? Maar zijn maaltijdshakes eigenlijk wel gezond?

Niet zo gezond als de meesten denken

  • Maaltijdvervangers zoals repen en shakes zijn een echte hype, maar volgens de consumentenbond in Nederland — de tegenhanger van onze Test-aankoop — is het niet aangeraden om ze op je menu te zetten.
  • Integendeel zelfs: ze bevatten maar weinig eiwitten en vezels die we broodnodig hebben, en net wel heel veel suiker. Oeps!
  • Van 31 maaltijdvervangers die de Consumentenbond in een lab liet onderzoeken, scoorden 23 lager dan een 6 voor de samenstelling.

Je kunt er met andere woorden wel degelijk van afvallen, maar echt gezond is het niet. Kun je het echt niet laten? Dan verorber je ze best tijdens de middagpauze, en opteer je ’s avonds beter voor een échte maaltijd, zodat je voldoende stoffen binnenkrijgt.

Bron: nieuwsblad.be – Beeld: gettyimages.be

SAMEN SLANK: WE GAAN ERVOOR!

Doe jij al mee aan de Samen Slank-challenge? Meer bewegen, gezonder eten of in het algemeen fitter worden: samen worden we de beste versie van onszelf! Twee keer per week ontvang je de Samen Slank-nieuwsbrief en bovendien kun je voor nòg meer motivatie terecht in de Goed in je vel met Libelle-groep. Klik snel hier voor meer informatie over de challenge en schrijf je in!

NOG MEER SAMEN SLANK:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)